Coronavirus: I Spanien lukkes der ned igen

05/7/20 14:27

Per Broch

Nord for Barcelona lukke Spanien ned igen. Foto: Shutterstock
For anden gang på to dage lukker Spanien ned lokalt. Nu indføres der restriktioner i den nordvestlige region Galicien.

Spanien har sendt den anden region i lockdown på kun 24 timer. Det skyldes endnu en stigning af tilfælde af coronavirus.

Beboer i La Marina nær Lugo i Galicien skal blive indendøre i fem dage til at starte med. Først fredag i næste uge lukker området op igen. Det sker efter et udbrud, hvor mere end 100 mennesker testede positivt for COVID-19. Det skriver den spanske avis ABC .

De 70.000 mennesker, der bor i regionen, har får lov til at bevæge sig mellem regionens 14 kommuner, men de opfordres alle til at blive, hvor de er, for at forhindre smittespredning.

Ansigtsmasker bliver obligatoriske i offentligheden, og det bliver forbudt at mødes i grupper på mere end 10 personer.

Barer er primær årsag

Regional sundhedsminister, Jesus Vazquez Almuina, fortalte på en pressekonference, at de fleste tilfælde af smitte kunne spores tilbage til barer i området.

Galicien er Spaniens anden region på kun 24 timer, der nok engang går i lockdown.

Kataloniens regering beordrede lørdag lukning for Segria-regionen efter nye udbrud af COVID-19. Den lockdown trådte i kraft ved middagstid lørdag og har ingen foreløbig slutdato.

I Segria er ca. 209.000 mennesker berørt af den nye nedlukning. Nedlukningn skete efter at antallet af mennesker, der blev indlagt på hospitalet i regionens hovedstad Leida, blev tredoblet på ti dage. Det skriver den spanske avis El Mundo.

Spanien er en af Europas hårdest ramte lande med 205.545 registrerede coronavirus-tilfælde og 28.385 dødsfald.