Coronavirus: I Spanien lukkes der ned igen

Nord for Barcelona lukke Spanien ned igen. Foto: Shutterstock

For anden gang på to dage lukker Spanien ned lokalt. Nu indføres der restriktioner i den nordvestlige region Galicien.

Spanien har sendt den anden region i lockdown på kun 24 timer. Det skyldes endnu en stigning af tilfælde af coronavirus.

Beboer i La Marina nær Lugo i Galicien skal blive indendøre i fem dage til at starte med. Først fredag i næste uge lukker området op igen. Det sker efter et udbrud, hvor mere end 100 mennesker testede positivt for COVID-19. Det skriver den spanske avis ABC .

De 70.000 mennesker, der bor i regionen, har får lov til at bevæge sig mellem regionens 14 kommuner, men de opfordres alle til at blive, hvor de er, for at forhindre smittespredning.

Læs også

Mange danskere kan have naturlig corona-immunitet

Ansigtsmasker bliver obligatoriske i offentligheden, og det bliver forbudt at mødes i grupper på mere end 10 personer.

Barer er primær årsag

Regional sundhedsminister, Jesus Vazquez Almuina, fortalte på en pressekonference, at de fleste tilfælde af smitte kunne spores tilbage til barer i området.

Galicien er Spaniens anden region på kun 24 timer, der nok engang går i lockdown.

Kataloniens regering beordrede lørdag lukning for Segria-regionen efter nye udbrud af COVID-19. Den lockdown trådte i kraft ved middagstid lørdag og har ingen foreløbig slutdato.

I Segria er ca. 209.000 mennesker berørt af den nye nedlukning. Nedlukningn skete efter at antallet af mennesker, der blev indlagt på hospitalet i regionens hovedstad Leida, blev tredoblet på ti dage. Det skriver den spanske avis El Mundo.

Spanien er en af Europas hårdest ramte lande med 205.545 registrerede coronavirus-tilfælde og 28.385 dødsfald.

Læs også

Nye rekordtal: Coronavirus er ude af kontrol

 

 

 

Læs også