De fleste har det i køkkenet: Ekspert afslører smart trick til at bekæmpe forstoppelse på 30 minutter

Foto: TikTok/Shutterstock
Foto: TikTok/Shutterstock
Forstoppelse er et udbredt problem, som mange rammes af sommetider. Ikke alle ved dog, hvordan de skal overkomme det.

Mest læste i dag

Forstoppelse er noget, som de fleste bliver ramt af i løbet af deres liv. På trods af dette, er det langt fra alle, der ved, hvordan de skal bekæmpe det.

Naturligvis er det muligt at købe og bruge en form for afføringsmiddel, men ikke alle har dette i hjemmet. Ligeledes er det heller ikke alle, der ønsker at benytte sig af den form for midler.

Heldigvis har ernæringsekspert Vanessa Irene delt en anden løsning, der kan bruges. De fleste har, hvad der skal bruges i køkkenet, og kan 'sætte gang i systemet' på kun 30 minutter.

I en video, som hun har delt på det sociale medie, fortæller hun blandt andet, at det 'ikke er sundt for dig', hvis du kun går på toilettet en gang om ugen. Der er blevet taget godt imod videoen, som er blevet set mere end 1,3 millioner gange.

"Så jeg vil vise jer, hvordan man kan komme på toilettet inden for 30 minutter. I behøver ikke at købe noget medicin. Jeg fortæller jer det nu," siger hun ifølge Daily Mail.

Hun fortæller også, at du skal i gang i køkkenet, men heldigvis er det ikke noget krævende. Desuden har de fleste allerede, hvad de skal bruge.

"Du skal have selleri, du skal have spinat, og du skal putte det i en blender med lidt vand," siger hun, og advarer mod at bruge en juicer, da det vil 'fjerne alle fibrene'.

"Når du er færdig med at blende, vil du se en lille smule skum. Det vil være en meget 'smooth' væske. Selleri og spinat blander sig fint," siger hun.

"Men der efterlades også en lille smule frugtkød, og det skal du indtage. Gå derefter lidt rundt, og så kommer du på toilettet med det samme."

Tidligere undersøgelser har vist, at grøntsager med en høj mængde vand og fibre kan få maden til at rejse hurtigere gennem systemet. Ligeledes er det også med til at regulere fordøjelsen.

Selleri består af omkring 95 procent vand. På samme måde udgøres spinat af 93 procent vand. Derfor fungerer kombinationen af de to ring rigtig godt mod forstoppelse. Eksperter siger, at det er normalt at gå på toilettet mellem tre gange om dagen og tre gange om ugen.

Hvis du vil forhindre forstoppelse, er det vigtigt, at du får nok fibre. Dette kan du blandt andet få ved at indtage grønne grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn. Hertil er det også vigtigt at dyrke regelmæssig motion og drikke masser af væske.

Anbefalet til dig