Derfor skal du altid skylle dåsen, inden du drikker af den

Af: Ida Hansson

|

27/12/2022

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De fleste af os skyller vores grøntsager, før vi hakker dem til vores salater, smoothies eller tilbehør. Det siger vi i hvert fald, at vi gør.

Mest læste i dag

Ifølge Ohio State University Wexner Medical Center, som citerer Center for Disease Control, renser vask af dine produkter ikke kun produktet for rester af snavs og insekter, men gør også et fremragende stykke arbejde med at fjerne bakterier.

De fleste produkter håndteres af mange arbejdere, før de kommer til dit lokale supermarked, så sørg for at give alle disse bladgrøntsager og skinnende frugter en god vask før indtagelse. Endnu vigtigere er det, at skylning af dine frugter og grøntsager kan forhindre fødevarebårne sygdomme, da det ikke er ualmindeligt, at sygdomsudbrud stammer fra forurenet mad.

Selvom disse oplysninger måske ikke er for nye for dig, anbefales det, at andre varer får en god vask, før de møder dine læber, inklusive dåser og flasker. Det skriver Tasting Table.

Uanset hvilken drikkevare på flaske eller dåse du tager med hjem; hvis du drikker af det, skal du altid skylle det af først. Her er hvorfor.

Disse tilberedte produkter sendes og håndteres af mange faciliteter, før de når din butikshylde, ligesom alle de frugter og grøntsager.

Produkterne løber således igennem en del sæt hænder, før de kommer sikkert hjem til dig. Som Reader's Digest påpeger, kan dine drikkevarer ankomme temmelig bakterielle som et resultat heraf.

Selvom du ikke drikker direkte fra beholderen, kan det stadig bringe uønskede bakterier ind i dit drikkeglas, hvis du hælder det ud.

"Det er vigtigt at vaske snavs og bakterier, som dåser kan samle, før du drikker en sodavand eller åbner en dåsevare og udsætter maden for bakterierne på ydersiden. af dåsen", siger Caitlin Hoff, en sundheds- og sikkerhedsefterforsker.

For at få pointen hjem testede CBS 11 News, hvor dårlige uvaskede sodavandsbeholdere egentlig er. Skræmmende var Stenotrophomonas maltophilia, pseudomonas luteola og enterobacter cloacae nogle af de mulige infektionsfremkaldende bakterier, der var til stede på drikkevarebeholdere over hele byen.

Undgå at drikke af dåserne helt, og skyl dine drikkevareflasker og dåser, næste gang du snupper en fra salgsautomaten, supermarkedet eller en vens køleskab.

Anbefalet til dig