Efter klam afsløring: Derfor skal du ikke bestille vand med citronskiver på restaurant

Af: Liva H.

|

30/04/2024

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ret almindeligt, at restauranter kommer en skive citron til både vand og sodavand for at forbedre smagen. Men efter denne afsløring, takker du nok nej næste gang.

Lige nu læser andre også

Det er ret almindeligt, at restauranter kommer en skive citron til både vand og sodavand for at forbedre smagen. 

Men efter denne afsløring, takker du nok nej næste gang. 

Det skriver Sosialnytt

En undersøgelse, der tog prøver af citronskiver fra 21 forskellige restauranter, afslørede bekymrende og klamt fund. 

Undersøgelsen afslørede nemlig, at næsten 70 procent af citronskiverne var forurenet med bakterier og vira, der kunne give flere forskellige sygdomme.

Undersøgelsen viste, at citronbåde i restauranter faktisk havde op til 25 forskellige typer bakterier på sig. 

Blandt disse var der fund af  bakterier, såsom: E. coli og kontaminering fra råt kød.

En efterfølgende undersøgelse fra ABC News afslørede, at mange af bakterierne kom af dårlig hygiejne og manglende håndvask efter toiletbesøg blandt restaurantansatte.

Mens du måske er opmærksom på håndhygiejnen, når du selv tilbereder mad, er det serveringspersonalet eller barmændene, der typisk skærer citronerne op. 

Spørgsmålet er så , om de vasker hænder før hver citron, de skærer.

Selvom der er faste procedure når det kommer til hygiejne, så er det kun nogle steder at de vasker hænder. Afsløringen indikerer i alt fald, at det aboslut ikke er alle der gør det.

De sundhedsmæssige fordele ved citroner

Til trods for bekymringerne omkring restaurantcitroner, er citroner kendt for deres mange sundhedsmæssige fordele. De er rige på C-vitamin, som er vigtigt for immunforsvaret og huden, og de har en alkaliserende effekt på kroppen, hvilket kan hjælpe med at udrense affaldsstoffer. Citroner har desuden en gavnlig effekt på fordøjelsen og kan bidrage til frisk ånde.

Anbefalet til dig