Figner er en af de mest elskede frugter i store dele af verden. De er især i sæson i slutningen af sommeren, men de tørrede figner kan både findes og spises hele året.
Deres ernæringsmæssige værdi svarer til deres sødme, lyder det fra Kallia Giannitsopoulou, der er klinisk diætist og ernæringsekspert. Ifølge det græske medie Monopoli opfordrer hun alle kvinder over 50 år til at spise figner.
"Figner med deres rige smag og mange fordele kan være en vigtig ingrediens i mange retter. Uanset om du spiser dem friske eller tilberedt, er det værd at inkludere dem i din kost for at nyde deres ernæringsmæssige egenskaber og unikke smag," sagde hun.
Figner er rige på fibre, som bidrager til en god tarmfunktion og vægtkontrol. De er også en god kilde til antioxidanter, som forebygger og reparerer skader fra oxidativt stress på kroppens celler og har kræftforebyggende virkninger.
Men hvorfor er de så værdifulde for kvinder over 50 år? Svaret ligger i deres høje indhold af calcium, der er et værdifuldt element, når det kommer til styrkelse af knogler og skelet samt forebyggelse af osteoporose og knoglebrud.
Hvis figner endnu ikke er en fast del af din kost, så er det på tide at lave om på dette. Heldigvis bør det ikke være et problem, da det er muligt at købe figner i stort set alle supermarkeder i Danmark.
Som angivet før, er det dog ikke altid muligt at finde friske figner. I et sådant tilfælde bør du i stedet rette fokus mod at finde tørrede figner. De har samme værdi for kroppen, og har den klare fordel, at de er på hylderne i supermarkedet året rundt.