Ekspert forklarer: Så meget solcreme skal du bruge til krop og ansigt

16/6/22 08:32

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det er så småt ved at være sommer i Danmark, og det betyder, at vi skal beskytte vores hud mod solens stråler.

Selv om solen måske ikke bager ned fra himlen, så er det alligevel vigtigt, at vi beskytter vores hud mod de farlige UV-stråler.

Chartered Chemist og grundlægger af SOS Serum Skincare, Bruce Green, har delt sine bedste tips med Mirror, herunder hvor meget solcreme du skal smøre på din krop, og hvor ofte du skal påføre igen.

"De fleste bruger for lidt solcreme. Hvis du skal solbade, så tænk på en dobbelt påføring af solcreme. Påfør det første lag 15-30 minutter før stranden og påfør derefter endnu et lag, når du ligger i solen. Det er som at få et beskyttende rustningsskjold," fortæller han.

"Brug nok creme til grundigt at dække alle udsatte områder: ansigt, næse og ører, hænder, arme og ben. Glem ikke ryggen på din og andres nakker," tilføjer han.

Han fortæller, at voksne bør sigte efter at påføre omkring to teskefulde solcreme, hvis det skal dækker hoved, arme og nakke, og to spiseskefulde, hvis det skal dække hele din krop -mens du har badetøj på.

"Solcremer arbejder på at reflektere UVA- og UVB-stråler væk fra huden og fungerer som fysiske blokkader. Dette opnås gennem ingredienser såsom uorganiske mineraler som zinkoxid, som er i stand til at opnå dette beskyttende skjold på huden," sagde han.

En god solcreme vil give beskyttelse mod både UVA- og UVB-stråler. Man bør altid bruge en ansigts-/kropssolcreme med minimum SPF 30.

For ultimativ beskyttelse skal du med fordel kigge efter en mineralbaseret, SPF 50, bredspektret SPF.

Eksperten tilføjede, at ikke at påføre solcreme er en af hovedfejlene som en person begår, da 80 procent af de skadelige stråler stadig er det - selv når det ikke er specielt solrigt.