Ernæringsekspert løfter sløret: Her er de 9 bedste fødevarer til vægttab

Sundhed
Foto: TikTok / Shutterstock.com
Foto: TikTok / Shutterstock.com
Disse fødevarer vil få dig til at føle dig mæt længere og dermed hjælpe med dit vægttab. En af dem kommer måske til at overraske dig.

Lige nu læser andre også

Når det kommer til at sætte sundheds- og fitnessmål, er vægttab blandt de mest almindelige aspirationer. Dog kan det være lettere sagt end gjort at tabe sig.

De fleste er godt klar over, at to af de vigtigste faktorer for vægttab er kost og motion. Generelt vil det at spise mindre og træne mere, bringe dig tættere på dit mål om at tabe dig.

Selvom du måske føler, at du skal skære ned på alt, hvad du spiser, anbefaler en ekspert, at visse fødevarer faktisk kan hjælpe med vægttab.

Ernæringsekspert og personlig træner Luke Hanna afslørede ni fødevarer, der kan hjælpe med at forbrænde fedt - inklusive én, der måske vil overraske dig.

Det er ikke sådan, at disse fødevarer direkte vil føre til vægttab, men de vil få dig til at føle dig mæt længere, hvilket betyder, at du ikke behøver at spise så meget resten af dagen.

"Disse fødevarer vil hjælpe med at holde dig mæt, hvilket betyder, at du føler dig mæt i længere tid," sagde han i en video på det sociale medie TikTok ifølge Express

Disse fødevarer inkluderer:

  • Hvid fisk

  • Kylling

  • Havregryn

  • Græsk yoghurt

  • Frugt

  • Popcorn

  • Fuldkornspasta

  • Fiberrige grøntsager som broccoli, gulerødder og blomkål

Han anbefalede også at spise kartofler af denne grund - en fødevare, som nogle af hans følgere var blevet fortalt at undgå.

"Vent, kartofler? Jeg har altid fået at vide, at jeg skulle undgå dem ved vægttab," skrev en bruger, der var ret overrasket over at høre det.

"Ja, det er nonsens. Selvfølgelig er det lidt anderledes, hvis du frituresteger dem eller spiser dem i form af chips," lød svaret fra Luke.

Hans råd understøttes af en undersøgelse offentliggjort i European Journal of Clinical Nutrition, som analyserede en række fødevarer for at skabe et mæthedsindeks - for at finde ud af, hvor mætte de ville gøre dig efter at have spist.

Hvidt brød blev brugt som reference for scoren, hvor de fleste fødevarer, der scorede lige eller højere i forhold til mæthed. Kartofler viste sig at have den højeste score.

"Den højeste SI-score blev produceret af kogte kartofler, som var syv gange højere end den laveste SI-score for croissanten," skrev forfatterne til undersøgelsen.

Anbefalet til dig