Ét simpelt trick: Sådan snyder du din hjerne glad

19/5/22 10:40

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Hvis du får det forkerte ben ud af sengen fra tid til anden, så er nøglen til glæde faktisk tættere på end du tror.

Det vidste det måske ikke, men det er faktisk National Smile Måned. Meningen er, at man skal fremme værdien af ​​et sundt smil.

At tvinge sig selv til at være glad kan føles som ret så fortker. Der er dog noget reel videnskab bag det, da det at blot fremtvinge et smil kan være det enkle trick, der er nødvendigt for at få liv i dit humør.

Normalt fører glæde til, at du smiler mere, men det viser sig, at det også virker den anden vej rundt.

Det har alt at gøre med, hvordan din hjerne reagerer på dit smil, da det er forbundet med en kemisk reaktion i hjernen.

Det ligner, hvordan træning ironisk nok kan hjælpe med at tackle træthed, takket være endorfiner i hjernen.

Næste gang du føler dig lav, prøv blot at holde et smil, og før du ved af det, vil du hoppe af glæde.

Det korte svar er, at smil faktisk kan narre din hjerne til at føle sig gladere. Det skriver Mirror.

Prøv det nu! Bare hold et smil i et par sekunder, det burde træde i kraft næsten med det samme.

Det kan føles mærkeligt at holde på et smil uden grund, eller mens du er alene, men det kan også hjælpe med at få dig ud af en dvale du måske er havnet i. Men hvorfor hjælper smil på dit lykkeniveau?

Smil ansporer en kemisk reaktion i hjernen og frigiver hormoner som dopamin og serotonin - de samme kemikalier, der frigives under træning (forvent dog ikke at smide nogle kilo ved at smile).

Dr. Isha Gupta, en neurolog fra IGEA Brain and Spine, forklarer det på følgende måd:

"Dopamin øger vores lykkefølelse og serotoninfrigivelse er forbundet med reduceret stress. Lave niveauer af serotonin er forbundet med depression og aggression. Lave niveauer af dopamin er også forbundet med depression."

Det er også kun toppen af ​​lykke-isbjerget, da der er andre fordele ved at holde på et smil, og nogle er mere overraskende, end du måske lige skulle tro.

I en post-pandemisk verden gør millioner af mennesker mere end nogensinde for at forblive sunde. Det kan måske overraske dig, at smil rent faktisk kan hjælpe med dette, hvilket øger dit immunsystem i processen.

Dette skyldes, at depression er blevet forbundet med et svagere immunsystem, så at fremme frigivelsen af ​​disse afgørende hormoner kan bygge det op igen.