Fire coronasmittede døde: Næsten 1000 danskere smittet med virussen

17/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Husk at vaske hænder grundigt og hyppigt. Derudover er håndsprit en god idé. Foto: Shutterstock
Tirsdag formiddag er det officielt, at fire smittede danskere er døde og næsten 1000 borgere er smittet.

Mest læste i dag

Trods delvis nedlukning af samfundet og tiltag i danske supermarkeder, så fortsætter coronavirussen med at sprede sig. Det viser nye tal, som Styrelsen for Patientsikkerhed har offentliggjort tirsdag formiddag. 

Ifølge de helt ajourførte tal, så er fire smittede danskere døde. De er ikke nødnvedigvis døde af coronavirussen, men var smittet, da de døde. Derudover er 960 danskere smittet med virussen. 

Udover tallene for Danmark, holder Styrelsen for Patientsikkerhed også et vågent øje med Færøerne. Her er det desværre gået rigtigt hurtigt med smittespredningen siden mandag. I går var 11 færinge smittet, tirsdag er det tal oppe på 47. Heldigvis har Færøerne ikke registreret nogle dødsfald endnu. 

Nye tiltag skal mindske smitte

Danmark indfører konstant nye tiltag, der skal sørge for, at færre borgere smittes. Tirsdag blev det klart, at alle danske supermarkeder vil sætte mærker eller tape på gulvet, der gør det nemt for borgerne at holde afstand, når de skal handle ind under virusudbruddet.

Derudover er der også blevet installeret tre nye testmaskiner på hospitalerne i København, Odense og Aarhus, der skal gøre, at langt flere danskere kan blive testet for virussen, ligesom maskinen vil gøre, at de testede får hurtigere svar på, hvorvidt de er smittet eller ej. 
 

 

Anbefalet til dig