Folk med stærkt immunforsvar er smukkere

17/2/22 11:16

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nyt spændende studie afslører, at folk med stærkt immunforsvar har mere attraktive ansigter.

Mænd og kvinder er mere fysisk tiltrukket af ansigter, der har et højere fungerende immunsystem, og som kan beskytte dem mod sygdomme i løbet af deres levetid. Det skriver NewScientist.

"Der er intet iboende specielt eller smukt ved et ansigt, som vi finder attraktivt, så den teoretiske begrundelse er, at der må være noget i løbet af de tusinder af års evolution, som konsekvent er blevet belønnet i vores partnervalg, og at vi finder disse specifikke træk attraktive," siger Summer Mengelkoch ved Texas Christian University i Fort Worth og fortsætter:

Måske er det et tegn på folks genetiske kvaliteter, herunder deres immunfunktion og [evnen til] at videregive den gode immunfunktion til sine børn."

Forskere har allerede fastslået, at folk er mere tiltrukket af kropslugte fra mennesker af det modsatte køn, som har et bedre helbred. Samtidig har undersøgelser, der ikke involverer påvisning af kropskemikalier som lugte, vist inkonsekvente forbindelser mellem tiltrækningskraft og sundhed eller immunfunktion.

For at undersøge nærmere bad Mengelkoch og hendes kolleger 159 mænd og kvinder, i gennemsnit 20 år gamle, om at stille op til professionelle ansigtsbilleder, hvor de havde neutrale ansigtsudtryk og ikke bar make-up eller smykker. De spurgte disse deltagere om deres helbred, og testede deres blod og plasma for at kontrollere deres immunfunktioner.

Dernæst rekrutterede de yderligere 492 mænd og kvinder, i gennemsnit 25 år gamle, til at bedømme 25 tilfældigt udvalgte billeder. Både heteroseksuelle og homoseksuelle deltagere blev bedt om at vurdere attraktiviteten af ​​personer af det modsatte køn, og deltagerne blev ikke spurgt om deres køn.

Forskerne fandt ud af, at personer der vurderes at have høj tiltrækningskraft også havde højere frekvenser af fagocytose - hvide blodlegemer, der bekæmper sygdomsfremkaldende bakterier såsom Escherichia coli - en parameter, der var "temmelig konsekvent relateret til ansigtets tiltrækningskraft", siger Mengelkoch.

Disse mennesker havde også lavere antal neutrofiler, en type hvide blodlegemer, der er essentielle for fagocytose, hvilket tyder på, at deres hvide blodlegemer var særligt effektive i deres sygdomsbekæmpende funktioner.