Godt nyt: Coronavaccine kan være klar til september

Sundhed
Coronavaccine kan være klar til september. Foto: Shutterstock
Alt skal dog gå helt efter snoren, hvis det skal lykkes at sende en vaccine på gaden til september. Det fortæller en professor i vaccinologi til mediet The Times.

Mest læste i dag

Vores hverdag er fuldstændig vendt på hovedet af coronavirussen, og lige nu er det svært at forestille sig en nær fremtid, der ikke står i sygdommens tegn. Heldigvis arbejder mange forskellige forskerhold hårdt på at skaffe behandlinger eller vacciner. 

Et britisk forskerhold fra Oxford University fortæller til The Times, at de er meget tæt på at have en vaccine klar. 

Sarah Gilbert, der er professor i vaccinologi fortæller, at hun er 80 procent sikker på, at vaccinen virker, og at de første tests med mennesker vil starte inden for de næste 14 dage. 

Professoren understreger, at det ikke kun er hendes mavefornemmelse, der er i spil. Hver eneste uge kommer der mere data at behandle og de peger på gode resultater. 

Sarah Gilbert har i mange år undersøgt vira fra coronafamilien, så hun ved, hvad hun snakker om.

"Vaccinen er klar til september, hvis alt altså går perfekt," fortæller hun. Hun understreger dog, at alt er med forbehold. Der er ingen garanti for, at det lykkes at udvikle en vaccine, der er mange ting, der kan gå galt. 

Universitetet har testet vaccinen på mus. Næste fase af forsøget er økonomisk støttet af den britiske regering. Hvis vaccinen virker, så står regeringen klar med endnu flere penge, så vaccinen kan komme i masseproduktion.

Der er snart to millioner bekræftede smittede i Verden med mere end 109.000 døde til følge.

 

 

Anbefalet til dig