Her er svaret: Så ofte bør du egentlig vaske hår

08/8/22 11:30

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det evige spørgsmål om, hvor ofte man egentlig bør vaske sit hår.

For at holde dit hår sund og stærk, så behøver du faktiskt ikke at vaske det hver dag eller hver anden dag, og du kan gøre dit hår værre ved at give det den ekstra opmærksomhed.

Ifølge eksperterne er nøglen at komme ind i en god rutine, som kan være hård, når livet er uforudsigeligt.

Men hvis du konstant prøver at puste nyt liv i trist hår, kan du gøre det trick at ændre din rutine.

For dem, der håber på at genoprette liv i deres lokker, kunne svaret være så simpelt som at ændre vaskerutine.

De professionelle tilrådede, at uanset din hårtype; du bliver nødt til at bruge lidt tid på at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dit hår.

Og mange mennesker, der ikke kender deres hårtype, kan falde ind i et mønster med at vaske deres hår dagligt, hvilket slet ikke er ideelt.

Eksperterne fortalte, hvordan for hyppig vask kan fjerne de æteriske olier fra dit hår og tørre det ud.

"At fjerne æteriske olier i dit hår er kun ét problem, og det fører til skæl og en tør, kløende hovedbund. "Det kan også gøre dit hår tørt, skørt og mere sårbart over for brud, sagde frisøren Simone Thomas til The Sun.

Mens den kendte frisør Jon Hala sagde, at du kun bør vaske dit hår, når det er absolut nødvendigt.

Han rådede til, at du ved, hvornår det er, ved at køre dine hænder gennem dit hår for at se, om det stadig er blødt og 'bouncy'. Han bekræftede, at en eller to gange om ugen burde være nok til at holde dine lokker i god form.

"Hvis hovedbunden klør, eller der er tegn på afskalning på grund af snavs, så er det klart, at det er tid til en vask. "Husk, at for en sund hovedbund har du brug for naturlig talg for sunde follikler, og at vaske dit hår for regelmæssigt vil reducere dette," tilføjede Jon Hala.