Hjertelæge udsender advarsel: Her er 10 symptomer, du aldrig må ignorere

01/03/2023

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En hjertelæge, som også kaldes en kardiolog, har delt 10 symptomer, som man aldrig må ignorere, hvis man oplever dem.

Mest læste i dag

De fleste tror, at de har en ret klar idé om, hvilke symptomer, der kan indikere, at man har hjerteproblemer.

Men en førende kardiolog (som ofte også kaldes en hjertelæge) har afsløret, at der er mange, der oplever symptomer på dårlig hjertesundhed, som har en tendens til at ignorere dem.

Dr. Ameet Bakhai, der er kardiolog ved Spire Bushey Hospital, og er interesseret i, hvordan livsstilsfaktorer kan påvirke hjertesundheden, har afsløret en række tegn, der kan indikere, at dit hjerte er i mindre god stand.

Det skriver The Sun.

Dette omfatter alt lige fra, at du føler, at dine arme er tunge, når du anstrenger dig, til åndenød, når du går op ad trapper. Det kan dog også være, hvis hjerte springer et slag over, eller der kan komme nogle ekstra, hurtige hjerteslag efter hinanden.

Det er dog ikke alt, da det også kan omfatte sveden ved let træning, kvalme med brystsmerter samt at være træt, når man vågner.

Besvær med at bøje sig ned og rejse sig, svimmelhed, når du rejser dig hurtigt op, og hævede ben er også indikatorer på, at dit hjerte ikke tilpasser sig dine stillinger eller holder på ekstra væske i kroppen.

Du har muligvis oplevet disse symptomer, der potentielt kan indikere, at din hjertesundhed ikke er helt, som den burde være. Det er der mange har, men det er de færreste, der får dem undersøgt.

Herunder er de ti hjertesymptomer, som du ifølge Dr. Ameet Bakhai aldrig må ignorere.

1.     Svimmelhed, når man rejser sig hurtigt op

2.     Åndenød

3.     Besvær med at bøje sig ned

4.     Hjertebanken

5.     Stramhed i brystet

6.     Smerter i armen - især nakke og overarm i venstre side

7.     Besvær med at rejse sig op

8.     Ubehag i brystet (eksklusive trykken)

9.     Hævede ben

10.  Hyppige ekstra eller oversprungne hjerteslag

Ifølge den britiske kardiolog, bør en voksen med et sundt hjerte være i stand til at løbe op ad to trapper uden at blive forpustet samt sætte sig på hug på et toilet, forudsat at vedkommende ikke har andre helbredsproblemer.

Hertil forklarer han, at en sund voksen bør være i stand til at holde vejret i 20 sekunder, uden at det er noget, der volder ham eller hende problemer.