De fleste ved, hvor vigtig en rolle grøntsager spiller i vores kost. De har et højt indhold af vigtige mikronæringsstoffer og mineraler, hvilket betyder, at de hjælper med at sikre vores krops sundhed.
Broccoli er blandt de grøntsager, du gør klogt i at spise regelmæssigt. Selvom det er en næringsrig grøntsag, har måden, den tilberedes på, en direkte indflydelse på, hvor mange mineraler og næringsstoffer, det er muligt at bevare.
Ifølge mediet El Pais er broccoli kendt for at have et højt proteinindhold og et lavt kalorieindhold, da grøntsagen kun indeholder cirka 30 kcal per 100 gram.
Der er også tale om en fremragende kilde til vitaminerne B1, B2, B3, E, A og C, mineraler som kalium, calcium, zink, jod, jern og magnesium. Ligeledes har det et højt fiberindhold, som er gavnligt for tarmene.
Denne grøntsag er desuden en vigtig kilde til et stof, der har en beskyttende virkning på hjertet og kan understøtte behandling af neurodegenerative sygdomme, diabetes og åreforkalkning: sulforafan.
Ifølge El Pais undersøgte et nyt studie, offentliggjort i Journal of Agricultural and Food Chemistry, den bedste måde at tilberede broccoli på for at bevare deres ernæringsmæssige og kemiske profil og dermed bevare deres fordele.
For at maksimere mængden af sulforafan konkluderede studiet, at man bør skære broccolien og lade den hvile i 90 minutter for at aktivere enzymet myrosinase. Derefter skal den steges i en wok. Der er mange danskere, der har en tendens til at koge broccoli, men det er ikke den rette løsning.
Med denne tilberedningsmetode opnår man en 2,8 gange højere koncentration af sulforafan og glucosinolater, der begge er såkaldte forstadier til sulforafan.