Læge afslører: Derfor skal du ikke bruge toiletpapir

Af: Ida Hansson

|

13/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det lyder da helt gak?

Mest læste i dag

Det var den meget eftertragtet vare i Danmark i løbet af pandemien (især i starten) - men en ekspert kendt som 'Numse-doktoren' har afsløret, hvorfor han ikke er fan af toiletpapir. Han siger blandt andet, at mange 'tørrer alt for voldsomt'.

De fleste af de problemer, jeg ser med huden omkring anus, skyldes overdrevne forsøg på hygiejne, og det er meget sjældent på grund af ufølsom hygiejne. Det er et meget følsomt område,” sagde Morris til værten Andrew Bucklow i Podcasten, "I've Got News For You", og svarede på en lytters spørgsmål om, hvorvidt det er “farligt” at tørre for hårdt.

"Jeg forstår ikke, hvorfor vi bruger toiletpapir til at tørre med. Hvis du forestiller dig at fedte dit ansigt ind i noget, hvor du ikke ville tørre det af med toiletpapir. Så jeg tror, ​​vi skal omvende kulturelt, hvad vi gør, og måske bruge vand til at vaske med," fortalte han.

Morris forklarede, at hvis du tager dig selv i at "bruge lang tid" på at tørre, kan der være en grund til det.

"Det kan være din afførings konsistens, eller at du ikke tømmer dig ordentligt," sagde han.

"Vi sigter efter 'spøgelseslorten', hvor du tørrer, og der er intet er på papiret. Det indikerer, at der er en velformet afføring, der er passeret intakt og i sin helhed. Og så er et par klude efter det nok okay," tilføjer han.

Med hensyn til, hvor regelmæssig du burde gå på toilettet og lave nummer to, anerkendte Morris, at "alle er forskellige" og "hvad der er normalt for én person, er måske ikke normalt for den næste".

Når det så er sagt, anses op til tre gange om dagen eller så sjældent som en gang hver tredje dag som normalt. Det skriver New York Post.

Anbefalet til dig