Læge afslører: Dette er den bedste måde at forbrænde fedt på maven

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange har et ønske om at forbrænde fedt på maven, men ved ikke, hvordan de skal bære sig ad med dette. Heldigvis har en læge svaret på dette.

Lige nu læser andre også

Mavefedt er ikke blot et problem, hvis du har en drøm om en sixpack. Det kan også have alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser, da det omgiver dine vitale organer.

Desværre er det også et af de sværeste steder at forbrænde fedt på. Det er især tilfældet, hvis du er typen, der ikke er vild med at motionere.

Heldigvis har lægen Michael Mosley, der står bag Fast 800 og 5:2-kuren, en løsning på dette.

Den kendte læge har delt en god øvelse, der kan hjælpe dig med at forbrænde fedt på maven. Ligeledes vil denne øvelse også kunne hjælpe dig med at leve længere og sove bedre.

Mange tror, at daglige løbeture er den bedste løsning, hvis man vil forbrænde fedt på maven. Desværre er det ikke altid nemt at overtale sig selv til dette, selvom det er en effektiv form for motion.

Ifølge den kendte tv-læge er der heldigvis en bedre løsning, hvis man ønsker at fjerne fedt på maven. Han mener nemlig, at det er bedre at give sig i kast med vægttræning. Det skriver Mirror.

Ifølge lægen hjælper det ikke blot med at forbrænde fedt på maven, så man ser godt ud. Det hjælper også med at give en bedre søvn og en forbedret hukommelse.

Det fortæller han i podcasten 'Stay Young', som sendes på Radio 4. Her siger den 66-årige læge, at ahn laver to kropsvægtsøvelser hver morgen.

"I dag gør jeg noget, der ikke blot vil hjælpe mig med at forblive stærk. Det vil også forbedre min hukommelse, min søvn, min talje, få mig til at se godt ud og måske endda hjælpe mig med at leve længere. Jeg tager armbøjninger. Jeg prøver at lave mindst 30 af disse hver dag, efterfulgt af mindst 30 squats," siger han.

"Det er den hurtigste og mest enkle måde at forbedre din muskelmasse på. Mange har længe vidst dette. Men det er noget, vi alle burde gøre. Det at vedligeholde din muskelmasse, er en af de bedste måder at bevare din sundhed, i takt med at du bliver ældre. Hvis ikke du laver sådanne øvelser, begynder dine muskelmasse at falde efter 30-års alderen."

Han kommer også nærmere ind på, hvorfor det kan hjælpe dig med at forbrænde fedt på maven.

"Modstandstræning kan også hjælpe dig med at forbrænde fedt. Især omkring din mave. Forskere ved Harvard University fulgte omkring 10.000 mænd i 12 år, og de fandt ud af, at styrketræning målretter mavefedtet bedre end cardio," fortæller han.

"Det er vigtigt, fordi det fedt, der samler sig omkring din mave, ikke bare sidder der passivt. Det producerer kemikalier, der kan have en negativ effekt på dit blodsukkerniveau. Muskelceller har på den anden side en positiv effekt. Når du træner, suger det blodsukker som en svamp."

"Det betyder, at opbygning af muskler ikke kun får dig til at se og føle dig yngre. Det kan også også tilføje år til dit liv. En nylig undersøgelse viste, at 30-60 minutters styrketræning om ugen reducerer risikoen for at dø af hjertesygdomme og kræft med op til 20 procent. Hvorfor har det sådan en effekt? Tja, modstandsøvelser ser ud til at forynge dig på celleniveau."

Anbefalet til dig