Lægen, Dr. Neena Chandrasekaran, som er specialiseret i lungemedicin og intensivbehandling, forklarede i en video på det sociale medie TikTok under brugernavnet @neenziemd, at chokolade muligvis kan være din nye læsemakker.
"Et nyt studie viser, at når du læser og skal fastholde information, så kan det at spise chokolade faktisk hjælpe med netop dette," siger hun i sin video ifølge Daily Record.
Chokolade indeholder nemlig tre primære ingredienser, der er kendt for at stimulere hjernen.
"Chokolade indeholder flavonoider, koffein og theobromin - alle disse stoffer kan øge blodgennemstrømningen til hjernen, fremme årvågenhed og støtte dannelsen af nye minder," siger hun.
Sammen gør disse stoffer chokolade til et oplagt valg under intense sessioner, hvor du studerer.
"Når disse stoffer kombineres i chokolade, bliver det en god opskrift til at forbedre koncentrationen og indlæring. Det kan hjælpe med, at det, du læser, faktisk bliver lagret i hjernen," siger hun.
Dr. Chandrasekaran henviste også til tidligere studier, der har vist en sammenhæng mellem 'bedre testresultater' og 'moderat indtag af chokolade'. Alt dette skyldes, ifølge hende, chokoladens evne til at øge blodtilførslen og understøtte hukommelsesdannelse, rapporterer Surrey Live.
"Det er ikke nogen magisk løsning - men det er spændende viden, du kan prøve næste gang, du skal læse til en prøve," afslutter hun.
Yderligere forskning fra Loma Linda University har også vist, at 'indtag af mørk chokolade med højt kakaoindhold (mindst 70 procent kakao og 30 procent økologisk rørsukker) har en positiv effekt på stressniveau, inflammation, humør, hukommelse og immunforsvar'.
Studierne er banebrydende, fordi de viser, hvordan kakao - der er rig på flavonoider - påvirker både kognitive, hormonelle og kardiovaskulære funktioner hos mennesker.
Lee S. Berk, DrPH, forskningsleder og ekspert i psyko-neuro-immunologi og fødevarevidenskab ved Loma Linda University, var hovedansvarlig for studierne.
"I mange år har vi set på chokolades virkning ud fra sukkerindholdet - jo mere sukker, jo gladere er vi. Dette er første gang, vi ser på effekten af høje doser kakao - svarende til en almindelig chokoladebar – og resultaterne er lovende," sagde han.
"Disse studier viser, at jo højere kakaoindhold, desto mere positiv effekt har det på kognition, hukommelse, humør, immunitet og andre helbredsmæssige fordele."