Læge kommer med advarsel: Derfor skal du ikke have telefonen med på toilet

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ni ud af ti voksne indrømmer, at de har deres telefon med på toilettet. Det har nu fået en læge til at advare mod at gøre det.

Lige nu læser andre også

Der er rigtig mange, der har for vane at tage telefonen med sig overalt - også med på toilettet. Det betyder, at folk ender med at scrolle på de sociale medier, læse nyheder eller noget helt tredje.

Ifølge en undersøgelse udført af YouGov, indrømmer mere end 57%, at de har deres telefon med sig på toilettet.

Det kan virke som en god idé at bruge lidt tid på denne måde, men en læge har nu advaret mod at gøre netop dette. Hvis du bruger for lang tid på at sidde på kummen, mens du scroller på din telefon, kan det ende med at forårsage hæmorider.

"Hæmorider er en samling af vener ind og ud af 'bagdøren'. Alle har hæmorider. Vi er født med dem," siger Dr. Karen Zaghiyan til Healthline.

Men sidder du på toilettet i lang tid ad gangen, fordi du scroller rundt på TikTok, kan det få dine hæmorider til at 'svulme op med blod'. Det kan resultere i flere forskellige symptomer, herunder 'smerte, hævelse eller blødning'.

Ifølge Mirror er der for tiden igangværende kliniske forsøg, der har til formål at undersøge sammenhængen mellem brugen af telefon på toilettet og hæmorider. 

En anden årsag til, at du ikke bør have din telefon med på toilettet, er på grund af bakterierne. Disse bakterier bliver overført til dine hænder, efter du har vasket dem.

En undersøgelse fra 2017 har vist, at den gennemsnitlige gymnasieelevs smartphone kan kan indeholde E.coli og andre mikrober, der kan gøre én alvorligt syg.

Ifølge det britiske sundhedsvæsen er der tale om bakterier, der kan forårsage diarré, mavekramper og tilmed feber. Omkring halvdelen af dem, der smittes med disse bakterier, oplever at have blodig diarré.

Og da kun én ud af 20 personer rengør deres telefon med antibakterielle servietter eller lignende, er de ofte mere snavsede end et toiletsæde.

Anbefalet til dig