Måske har du altid begået denne fejl: Sådan gør du det rigtigt

29/03/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Hvordan og hvor tit vasker du? Det er det helt store spørgsmål.

Mest læste i dag

Hvis du hører til dem som sover i nattøj - uanset om det er en t-shirt, pyjamas eller andet - så er der altså visse detaljer som du bør være opmærksom på.

Det er nemlig meget vigtigt, både at vaske nattøjet ofte - og ikke bare på hvilket som helst program.

Mange glemmer nemlig at vaske nattøjet, samtidig med det andet tøj - fordi man netop "kun" sover i det og dermed ikke har det på i løbet af dagen. Men det er altså en fejl, sådan lyder det fra Harpa Gretarsdóttir, der er tøjekspert og arbejder for den islandske tøjproducent Ice Wear. 

Det skriver The Mirror

"En pyjamas eller nattøj er det eneste intime tøj vi har på flere gange uden at vaske det, uden at have noget på indenunder. Nærheden på vores hud og visse kropsdele gør derfor vores nattøj til en perfekt yngleplads for bakterier," lyder det fra hende.

30-40.000 i timen

Vores hud udskiller nemlig mellem 30.000 og 40.000 døde hudceller i timen - og hvis man så sover i det samme tøj mange nætter i træk, så kan det hurtigt blive til rigtig mange. Derfor bør vores nattøj også vaskes ofte.

Man behøver dog ikke smide det i vaskemaskinen hver dag - men man bør som minimum vaske det hver tredje eller fjerde dag, lyder det fra eksperten. Det er desuden vigtigt, at man vasker tøjet på mindst 60 grader eller derover, for at få bugt med alle bakterierne i tøjet.

"Får man ikke alle bakterierne væk, så kan en pyjamas ”smitte” andet tøj med bakterier og svamp, som så kommer videre til din partner eller en anden i din familie," uddyber Harpa til The Mirror.

Hører du til dem der går i bad hver aften inden sengetid, i stedet for om morgenen - så kan du nøjes med at vaske tøjet hver femte eller sjette dag. 

I forhold til bakterier, så er det heller ikke helt ligemeget hvornår du redder din seng. Det kan du læse meget mere om her: