En patient i Indonesien er blevet testet positiv for coronavirus. Der er dog tale om en variant, som menes at være den 'mest muterede variant', der nogensinde er blevet registreret.
Konkret er der tale om en muteret variant af Delta-varianten. Den nye variant, som blev fundet hos en patient i Jakarta, skulle angiveligt have 113 unikke mutationer.
Desuden menes hele 37 af disse mutationer at påvirke spikeproteinet. Det kan vise sig at få store konsekvenser, da det især er spikeproteinet, som vaccinerne er baseret på.
Den unavngivne variant blev registreret i en global database for coronavarianter i starten af denne måned, skriver MailOnline.
Varianten menes at være opstået fra en kronisk infektion, der varer længere end den typiske infektion. Disse infektioner forekommer typisk hos patienter, der allerede har et svækket immunsystem. Det giver de bedste betingelser for, at virussen kan mutere.
På nuværende tidspunkt er der ikke noget, der indikerer, at den nye variant kan sprede sig med stor hast. Derfor forventes det ikke, at den vil forårsage et udbredt problem.
Lawrence Young, der er virolog på Warwick University, har udtalt, at det endnu ikke vides, om den nye variant kan smitte andre. Alligevel har han insisteret på, at det er vigtigt at være på vagt over for nye varianter, der dukker op.
"Denne virus fortsætter med at overraske os, og det er farligt at være for tilbagelænede," siger han.
"Efterhånden som virussen spredes og fortsætter med at mutere sig, vil det uundgåeligt resultere i alvorlige infektioner hos de mest sårbare. Det vil også øge antallet af personer, der lider af langsigtede konsekvenser af infektion."
Virolog ved University of Reading, professor Ian Jones, forklarede, at kroniske infektioner potentielt kan mutere virussen på en måde, der gør den i stand til at infiltrere immunsystemet lettere.