Ny coronavariant fundet

04/1/22 16:00

Nicolai Busekist

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.
En ny coronavariant, der hidtil er blevet registreret hos 12 personer, er blevet fundet i den sydøstlige del af Frankrig.

Mens det meste af verden kæmper med den smitsomme Omikron-variant, er en ny variant blevet identificeret i Frankrig. Den nye variant, der har 46 mutationer, betragtes som værende 'potentielt bekymrende'.

Det skriver The Independent.

Den nye B.1.640.2-variant, der har fået navnet IHU, har indtil videre smittet 12 personer i den sydøstlige del af Frankrig. Det første tilfælde blev registreret hos en person, der har besøgt i Cameroun. Det oplyser franske forskere i medRxiv.

Eksperter har dog været hurtige til at meddele, at blot fordi en ny variant er blevet opdaget, er det ikke ensbetydende med, at den vil være lige så smitsom andre varianter - herunder Omikron.

I deres analyse af virusvarianten fandt forskerne 46 mutationer, der ikke var blevet opdaget i andre lande, og som heller ikke var angivet som en variant, der undersøges af WHO.

Forskerne bag analysen hævder, at den person, der blev registreret smittet med IHU-varianten, er fuldt vaccineret. Personen blev testet positiv efter hjemkomsten fra en tre-dages tur til Cameroun.

Ydermere mener de, at fremkomsten af den nye variant understreger vigtigheden af 'genomisk overvågning'. De er af den opfattelse, at deres observationer endnu en gang beviser 'uforudsigeligheden af ​​fremkomsten af ​​nye SARS-CoV-2-varianter'.

I en længere tråd på Twitter skriver epidemiolog Eric Feigl-Ding, at den nye variant bliver overvåget med henblik på at evaluere, hvor smitsom eller farlig den kan vise sig at være.

"Der opdages snesevis af nye varianter hele tiden, men det betyder ikke nødvendigvis, at de vil være farlige," lyder det fra Eric Feigl-Ding.

"Det, der gør en variant mere kendt og farligt, er dens evne til at formere sig på grund af antallet af mutationer, som den har i forhold til den oprindelige virus."

"Det er, når det bliver en 'bekymrende variant' - som Omikron, de er mere smitsom og mere immunitetsundvigende. Det ventes fortsat at se, i hvilken kategori denne nye variant havner."