Ny dansk coronasmitte: Patienter og personale smittet på hjernecenter

13/7/20 08:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
I alt er tre medarbejdere og to borgere i henholdsvis hjemmeplejen og hos Hjernecenter Syd i Aabenraa Kommune er testet positiv med COVID-19. Det bekræfter kommunen mandag.

Fem smittetilfælde blandt medarbejdere og borgere i hjemmeplejen og Hjernecenter Syd i Aabenraa Kommune gør, at Aabenraa Kommune har iværksat en opsporing for at begrænse yderligere smitte af COVID-19. Som et led i dette er i alt 34 borgere og 96 medarbejdere testet i Hjemmeplejen og på Hjernecenter Syd.

Samtidig er de nødvendige forholdsregler taget for at inddæmme og begrænse smitten. Det betyder blandt andet, at de smittede borgere er isoleret, de smittede medarbejdere er sygemeldte og isoleret, og alle pårørende er orienteret. Det fortæller kommuen i en pressemeddelelse. 

Den smittede medarbejder i hjemmeplejen er tilknyttet et distrikt i Aabenraa by, mens de smittede medarbejdere og borgere ved Hjernecenter Syd alle er tilknyttet aktivitetstilbuddet i Kliplev.

Nu indføres nye tiltag

Medarbejdere vil nu bære maske eller visir ved alle borgerkontakter i det ramte distrikt i Hjemmeplejen og på Hjernecenter Syds bosted i Kliplev. Derudover er der indført besøgsrestriktioner på bostedet, og aktivitetstilbuddet er lukket i tre uger.

"Lige så snart vi blev bekendte med, at der var smittede, aktiverede vi strategien for opsporing og test af både medarbejdere og borgere, som har været i kontakt med de smittede medarbejdere og borgere. Vi tager ingen chancer, og vi gør vores absolut bedste for at reagere hurtigt og effektivt. De relevante pårørende til de testede borgere er blevet orienterede," fortæller social- og sundhedsdirektør i Aabenraa Kommune, Karen Storgaard Larsen, og fortsætter:

"Vi har en tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og relevante sundhedsmyndigheder. Det er samtidig vigtigt for mig at slå fast, at borgere og pårørende ikke skal være bekymrede for manglende hjemmepleje. Vi har medarbejdere nok, og alle de testede medarbejdere vil blive testet igen 7 dage efter første test. Vi har taget alle de nødvendige forholdsregler, når det kommer til at forhindre yderligere smitte af COVID-19."

Aabenraa Kommune følger fortsat udviklingen og orienterer løbende de relevante pårørende om situationen, mens man i samarbejde med relevante sundhedsmyndigheder forsøger at få klarlagt helt præcis årsagen til smittekæden. For nuværende mangler der testsvar på 20 medarbejdere, mens alle borgere har modtaget deres testsvar.