Nye rekordtal: Coronavirus er ude af kontrol

05/07/2020

Per Broch

Tallene peger i en uheldig retning. Foto: Shutterstock
Med 212.000 nye smittede på et døgn, når coronasmitten nye højder. Aldrig nogensinde før er så mange registreret smittede på ét døgn.

Mest læste i dag

Lørdag kunne WHO bekræfte, at 212.326 mennesker er registreret smittet på bare et enkelt døgn. Det er det højeste antalt smittede på et døgn, siden coronavirussen begyndte sin rundfart i verdenen.

Det er særligt Nord- og Sydamerika, der er hårdt ramt, hvor især Brasilien og USA holder tallene højt.

Alene i USAs ene stat, Florida, blev der registeret 11.458 nye smittede på et døgn, hvilket er det højeste antal smittede for staten nogensinde. Også Arizona og Texas er hårdt ramt. I Arizona var der fredag 3113 indlagte coronapatienter på statens hospitaler, hvilket er det højeste antal indlagte i perioden med coronavirus. Det samme gælder for Texas, der også slår uheldige rekorder.

Det er dog ikke kun de hårdt ramte stater, der kan melde om store stigninger i smittede. Flere andre stater kunne ligeledes melde om rekordhøje smittetal, selvom de samlede tal ikke når Floridas og Arizonas.

Indien også hårdt ramt

Udover Nord- og Sydamerika er særligt Indien hårdt ramt. I løbet af det seneste døgn, blev der registeret knap 23.000 nye smittetilfælde.

Med 212.326 smittede på et døgn tager 'verdensrekorden' et stort hop. Den hidtil værste dag var søndag den 28. juni, hvor WHO registrerede lidt over 189.000 nye bekræftede smittetilfælde.

Der er i dag ifølge officielle tal fra John Hopkins ca. 11,4 millioner registrerede smittetilfælde og ca. 533.000 døde.

WHO advarer

I fredags var WHO ude med kritik af flere landes håndtering af krisen. WHO mener, at flere lande har for travlt med at lukke op, hvor man i stedet skulle koncentrere sig om at få styr på smitten.

"Folk er nødt til at vågne op. Data lyver ikke. Situationen på Jorden lyver ikke,” udtalte WHOs chef for akutberedskab, Michael Ryan, på en pressebriefing i Genève.


 

 

Mest læste

Anbefalet til dig