På disse 4 tidspunkter bør du ALDRIG drikke alkohol

28/03/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
I Danmark er vi glade for alkohol, og mange har svært ved at nyde den flydende drik i ret mængde.

Mest læste i dag

Alkoholforbrug bidrager til 3 millioner dødsfald hvert år globalt såvel som til millioner af menneskers sygdom og dårligt helbred, lyder det fra Verdenssundhedsorganisationen.

De fastslår også, at samlet set er skadelig brug af alkohol ansvarlig for 5,1 procent af den globale sygdomsbyrde. Det skriver The Star.

På trods af ovenstående fortsætter folk med at indtage alkohol. I mange af nutidens samfund er alkoholiske drikkevarer en rutinemæssig del af det sociale landskab for mange i befolkningen.

Folk drikker alkohol af forskellige årsager, såsom afslapning, socialt samvær, undslippe problemer og så videre.

Men lige så meget som trang skal tilfredsstilles, er der otte tilfælde, du aldrig bør drikke alkohol.

1. Før sengetid
Medmindre du ikke ser frem til at nyde en god søvn, bør du undgå alkohol før sengetid. Alkohol øger hjernens niveauer af et kemikalie kaldet adenosin, som kan forstyrre dit søvnmønster.

2. Når du forsøger at tabe dig
Alkohol er blot en af ​​grundene til, at du aldrig synes at tabe fedt, især omkring din mave. Det er højt i kalorier og kan forstyrre vægttab.

Kraftigt indtag fører til vægtøgning da det giver dig trang til usund mad, sænker dit stofskifte og ødelægge din søvn og fordøjelse.

3. Hvis du prøver at blive gravid
Mens nogle kvinder er så heldige at blive gravide uden besvær, finder andre det virkelig svært.

Ifølge fertilitetsfamilien kan kvinder, især dem, der er vant til at drikke meget, forårsage ændringer i ægløsning og cyklusregulering.

4. Ved amning
I de første seks måneder er barnet helt afhængig af modermælk. Amning og alkohol blandes ikke godt. Der er intet niveau af alkohol i modermælk, der anses for sikkert for en baby at drikke.

Forskning tyder på, at babyer der ammes, som udsættes for én drink om dagen, kan have nedsat motorisk udvikling, og at alkohol kan forårsage ændringer i søvnmønstre.