Så store er fordelene ved at drikke te: Kan have stor effekt på din træning

20/4/22 07:23

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Når du har læst det her, fristet du sikkert til at sætte kaffen på hylden.

At drikke te kan gøre underværker for dit helbred. I hvert fald hvis man skal tro eksperterne.

Det er tid til at gentænke dit daglige kaffeindtag. Den enkle udskiftning af kaffebønner til teblade kan booste dit helbred og velvære. Det gælder alle aspekter af kroppen fra hydrering, mental og kognitiv, kardiovaskulær, metabolisk, knogler, tarmsundhed og immunitet. Det skriver Metro.

"En kop af en hvilken som helst type te vil hjælpe med at booste dit humør, takket være L-theanin, som er en aminosyre, der er unik for te i den britiske kost, som betydeligt kan reducere symptomer på angst og fremme afslapning," forklarer Dr. Tim Bond, en sundhedsekspert og te-specialist ved The Tea Advisory Panel.

"Te-flavonoider er også neurobeskyttende, hvilket betyder, at de beskytter nerveceller i hjernen og i hele nervesystemet mod skader og degeneration," tilføjer han. 

Beviser tyder  på, at du kun har brug for to til fire kopper sort og/eller grøn te om dagen for at høste fordelene ved en bryg, og Dr Bond foreslår, at du leder efter te fra Camellia Sinensis-planten, som bruges til sort grøn, matcha , oolong og hvid te. For dem, der elsker en urtete, bør disse indtages som supplement til sort eller grøn te og ikke i stedet for.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

"Efter min mening er de tre øverste teer sorte, grønne og røde buske (oolong)," siger Dr. Bond og tilføjer: "Sort te takket være L-theanin, som bidrager til den generelle hjernesundhed, herunder humør og kognitivt, for eksempel forbedring af fokus, årvågenhed samt hukommelse. Det er også den bedste te til kardiovaskulær sundhed."

Rooibos (rød busk) har en anderledes profil, som har potente antioxidantvirkninger og har hjertesundhedsmæssige fordele, og både sort og grøn te kan reducere aldersrelateret kognitiv tilbagegang.

Der er også nye beviser for, at det at drikke te, kan gavne din træningspræstation.

En undersøgelse foretaget af Tea Advisory Panel (TAP), brancheforeningen for den britiske teindustri, viste, at sort eller grøn te kunne hjælpe folk med at nå sine sundheds- og fitnessmål hurtigere. Det er også det perfekte alternativ til vand, når det kommer til hydrering efter en træning.

Så, hvad siger du? Måske du skulle overveje at bytte morgenkaffen ud med te.