Smitten spreder sig igen: Nu har regeringen bøn til borgerne

23/7/20 09:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Myndighederne bekræfter, at man har set en stigning i antallet af danskere, som er bekræftet smittet med corona.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke kommer nu med en bøn til danskerne. Årsagen er, at myndighederne igen ser en stigning i antallet af coronasmittede danskere, det fortæller Magnus Heunicke i et opslag på Facebook. 

"Vi følger meget tæt udviklingen, og jeg vil informere om, at vi aktuelt ser en stigning i antal bekræftede tilfælde med COVID-19. Helt konkret blev der i uge 29 påvist 240 tilfælde af COVID-19, hvilket er en stigning i forhold til de to foregående uger. I uge 28 blev der påvist 169 tilfælde og i uge 27 var tallet 123."

Dernæst understreger ministeren dog, at der ikke er grund til at gå i panik: "Statens Serum Institut overvåger bevægelserne, og trods stigningen er der ikke tegn på større udbrud," skriver Magnus Heunicke. 

Tag det alvorligt

Selvom der ikke er tegn på, at et større udbrud er undervejs, så skal myndigheder og borgere dog fortsat tage stigning alvorligt. Det betyder bl.a., at sundheds- og ældreministeren har en bøn til alle landet indbyggere. 

"Vi er lykkedes med at få kontrol over coronavirus i Danmark. Og heldigvis for det. Men måske er det lykkedes så godt, at vi nu er begyndt at slække en smule på de gode vaner, som skal holde virus nede," og så slår Magnus Heunicke sin pointe helt fast: 

"Det må ikke ske. Vi må for alt i verden ikke sætte det hele over styr nu."