Tandlæge advarer: Brug ikke blegende tandpasta

17/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Hvis du vil have sunde tænder skal du ikke købe de populære blegende tandpastaer.

Mest læste i dag

Alle ønsker at få hvidere tænder - men vil selvfølgelig ikke betale hundredvis af kroner for at sidde i en tandlægestol.

Men vidste du, at brug af tandblegnings-tandpasta kan gøre mere skade end gavn?

Nu fortæller kosmetisk tandlægen Sahil Patel og grundlægger af Marylebone Smile Clinic til mediet Express, hvordan man skal gøre, for at opnå hvide tænder.

"Der er masser af hjemmeprodukter, der hævder at bidrage til at blege tænder, men næsten alle af dem har ikke et stærkt forskningsgrundlag, der afklarer, om de er effektive eller endda sikre," siger Sahil Patel.

"Mange af de store mærker, der kan blege tænder i løbet af en session, er sandsynligvis for gode til at være sande, og virkningerne er ofte kortvarige. Når det er sagt, er der en, der kan købes uden at gå til en tandlæge, som bruger et mildt blegemiddel kaldet PAP, som er en forkortelse for en ny form for blegemiddel, der ikke er underlagt de begrænsninger, som peroxid er, i EU og i Storbritannien."

Han fortæller ydermere, at det kun har vist nogle kortsigtede fordele, og at der forsat sker meget forskning på området, for at sikre virkning og sikkerhed.

"Ville jeg anbefale det? Jeg tror ikke det vil forårsage nogen skade for dig, men det bedste ville være at gå til en tandlæge for at få tandblegning,” tilføjede han.

Overordnet set er der tre til fire typer tandpasta tilgængelige: fluorideret, følsomt (også fluorideret), blegende og ikke-fluorideret.

Marylebone Smile Clinic anbefaler "brug af de første to - fluorerede eller følsomme tandpastaer for at opretholde gode tænder".

"Undgå for enhver pris ikke-fluorerede tandpastaer," understregede tandlægen.

"Der er kun en eller to aktive ingredienser i tandpastaer - det er fluor.

Anbefalet til dig