Tandlæge afslører: Her bør du aldrig børste dine tænder

28/03/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Tandhygiejne er vigtig, men der er et sted, hvor du ikke bør børste dine tænder.

Mest læste i dag

Hvis du børster dine tænder i bruseren, så bør du lige genoverveje det. En tandlæge har nemlig advaret om, at du kan gøre mere skade end gavn.

Selvom det kan være fristende at fremskynde din morgenrutine, er tidsbesparelsen ifølge en ekspert ikke risikoen værd.

Som Payal Bhalla, ledende tandlæge og klinisk direktør for Quest Dental forklarede, er tricket ikke nødvendigvis dårligt for dine tænder, men det kan føre til kontaminering.

Mere specifikt kan du ende med at sluge alle mulige bakterier, du ikke vil have i nærheden af ​​din mund. Bvadr!

Hvis du fortsætter med den dårlige vane, kan det også koste dig penge, da du sandsynligvis vil stå og bruseren i længere tid.

I begge tilfælde er det brusehovedet, der er roden til problemet. Det skriver Mirror.

"Varmt vand i bruseren kan få børstehårene på din tandbørste til at blive blødere, hvilket kan gøre den mindre effektiv," sagde eksperten.

"Ydermere anbefales det af tandlæger at bruge en elektrisk tandbørste for en mere grundig rengøring, og selvom de fleste elektriske tandbørster er vandtætte, vil jeg ikke anbefale at nedsænke dem i vand, da det kan beskadige mekanismen og børstehårene," tilføjede hun.

Hvad angår de grimme bakterier, du gerne vil undgå, kan dit brusebad være et hotspot.

"At dele den samme vandkilde til at børste dine tænder og rense din krop kan føre til overførsel af bakterier fra andre dele af din krop til din mund. Dette kan så kompromittere dit immunsystem og føre til uønsket sygdom," forklarede tandlægen.