USA påbegynder vaccineforsøg på mennesker i dag

16/03/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Vaccineforsøgene skal eliminere risikoen for bivirkninger. Foto: Shutterstock
De første 45 forsøgspersoner skal igennem et amerikansk vaccineforsøg allerede i dag. Det skriver det amerikanske medie 'Associated Press'.

Mest læste i dag

De amerikanske myndigheder arbejder hårdt for at sikre en vaccine mod corona. I sidste uge kom det frem, at Trump havde forsøgt at købe sig ind i tysk forskning, og allerede i dag starter de første kliniske forsøg i USA med mennesker. Det skriver Associated Press, der citerer en unavngiven embedsmand fra den amerikanske regering.

Det er nationalt finansierede forsøg, der foretages på Kaiser Permanente Washington Health Research Institute i Seattle. Embedsmanden har udtalt sig anonymt, idet forsøgene endnu ikke er meldt offentligt ud. 

Offentlige sundhedsmyndigheder siger, at det vil tage alt imellem 12 til 18 måneder at opnå et fuldt valideret vaccineprogram.

Tester for bivirkninger

Testen omfatter 45 unge og frivillige personer, der bliver injiceret med forskellige doser af den vaccine, der er udviklet af NIH og Moderna Inc. Der er ingen chance for, at deltagerne bliver inficeret med virus ved vaccinen, da den ikke indeholder vira. Målet med forsøgene er at undersøge om vaccinen har nogle foruroligene bivirkninger. Hvis der ikke er bivirkninger kan testen rulles ud på en større skala

Overalt på kloden kæmper mange forskergrupper om at udvikle en vaccine, da Covid-19-tilfældene slet ikke er under kontrol. Der forskes i mange forskellige teknologier og der skal helst findes en vaccine, som kan sættes i produktion meget hurtigt og som er potent og kan slå virussen ned. Nogle forskere arbejder med midlertidige vacciner, som kan beskytte et tidsrum indtil en bedre fungerende vaccine kan udvikles. 

Selv hvis de indledende sikkerhedstests går godt, kommer der til at gå 12 til 18 måneder før en vaccine kan være klar til bred brug, Det fortæller Dr. Anthony Fauci, der er direktør for NIHs National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

 

 

Anbefalet til dig