Advarsel til millioner af Chrome-brugere: Du skal handle nu

05/12/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Hvis du bruger Google Chrome så skal du læse dette.

Mest læste i dag

Teknikgiganten har vurderet fejlen som høj og udruller nu en løsning. Google siger ikke noget om de nøjagtige detaljer om sikkerhedsfejlen, før nok mennesker har installeret den seneste opdatering.

Dette er ret rutinemæssig, da deling af for meget information om det kan give hackere en chance for at drage fordel af det.

"Adgang til fejldetaljer og links kan holdes begrænset, indtil et flertal af brugerne er opdateret med en rettelse," lyder det fra Google.

"Vi vil også beholde begrænsninger, hvis fejlen findes i et tredjepartsbibliotek, som andre projekter på samme måde afhænger af, men som endnu ikke er rettet," tilføjer de.

Den eneste detalje Google har givet er, at den vedrører "Typeforvirring i V8". Det skriver The Sun.

Eksperter fra Sophos siger, at V8 har noget at gøre med Googles JavaScript-undersystem, det programmeringssprog, der bruges til at vise websider, som du ser dem.

V8 er ansvarlig for at kompilere og køre alle JavaScript-programmer, der er indlejret i alle websider, du besøger.

Men den fejl, der er blevet afsløret, kan tilsyneladende bruges til at manipulere koder for at narre programmer til at lave dårlige ting, der er blevet sendt udefra.

Den bedste måde at forblive sikker på er at holde al software, du bruger, opdateret, inklusive Chrome.

Automatiske opdateringer bør være slået til, men du kan tjekke for nye udgivelser og downloade dem med det samme, hvis du foretrækker det.

Anbefalet til dig