Derfor bør du aldrig bruge offentligt wifi

Af: Ida Hansson

|

09/05/2023

Tech
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En tech-guru har afsløret, hvorfor du aldrig skal logge ind for at bruge gratis offentligt wifi.

Mest læste i dag

Tech-guru Alexis Conran udsendte en advarslen til offentligheden under en optræden på showet 'This Morning'. Her showet forklarede han farerne ved at bruge offentlig wifi.

"Når du er på gratis wifi, svarer det til, at du råber, hvad end du laver i telefonen. Du råber det højt i et rum fyldt med mennesker," sagde han til værten Alison, der indrømmede at have gjort det mange gange, hvilket de fleste af os nok har gjort.

Tv-værten blev utrolig overrasket - og delvis bekymret, da hun ofte brugte wifi på offentlige steder.

"Fordi du ikke ved, hvem der har konfigureret det wifi, og du kan få folk til at oprette gratis wifi, især i hotspot-områder med lufthavne og sådan noget," sagde Alexis Conran og fortsatte.

"Når du begynder at bruge din telefon, går al din trafik gennem deres maskine, så de kan se på alt, hvad du laver online," tilføjede han.

Han forklarede, at dette vedrører "gratis offentligt wifi", som du kan se på steder/pladser, snarere end wifi i et lokaler, som du ved, hvor wifi'et kommer fra. Det skriver FM104.

Så næste gang du overvejer at hoppe på et gratis offentligt wifi, så overvej det lige en ekstra gang.

I det mindst bør du i hvert fald overveje, hvad du laver, når du er på wifi. Det er en god idé, at ikke bruge netbank, NemID etc., da de forkerte mennesker kan få tilgang til det.

Anbefalet til dig