Drastisk beslutning hos Apple: Nedskalerer produktionen

08/11/22 06:23

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Apple har nu truffet en drastisk beslutning om at nedskalere produktionen af iPhones.

Apple er verdens mest værdifulde selskab. Ifølge Business Insider, så er Apple i alt 2,5 billioner dollars værd. Det er altså noget af et beløb.

Men selvom ingen andre virksomheder kan hamle op med Apple, så står de over for at nedskalerer sin produktion af iPhones på grund af mindre efterspørgsel på selskabets billigere iPhone-modeller, iPhone og iPhone Plus.

Det skriver Bloomberg News ifølge Ritzau.

Konkret stræber Apple i samarbejde med sine underleverandører efter at producere 87 millioner. Tidligere var målet 90 millioner iPhones.

Bloomberg skriver, at efterspørgslen på de billigste iPhone-modeller er faldet, siden den nye produktrække blev lanceret i september måned.

Mens de dyrere versioner af telefonen, iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, kom med en række opdateringer sammenlignet med forgænger-versionerne af iPhone 13, så var det småt med større opdateringer til de billigere iPhone 14-modeller.

For eksempel blev de billigere iPhone 14-modeller lanceret med samme processor, som de billigere iPhone 13-modeller havde.

Udenpå er de også stort set ens, og det har altså fået folk til ikke at købe de ‘nye’ modeller.

Foruden den faldende efterspørgsel, så er der også udfordringer med de kinesiske fabrikker, som producerer iPhones.

Blandt andet i Zhengzhou, der lige nu er underlagt strenge coronarestriktioner fra den kinesiske regering og som samtidig er Apples største fabrik.