Politiansat skal i fængsel: Hackede kvinders smartphones

20/1/23 12:46

Nicolai Haugsted

Foto: Pixabay
IT-medarbejder jagtede nøgenbilleder.

I Retten i Århus blev Kasper Hansen, en IT-medarbejder der tidligere var ansat i Østjyllands Politi, kendt skyldig for at hacke smartphones der tilhørte kollegaer. Det skriver Ekstra Bladet.

Den tidligere politiansatte havde i al hemmelighed hacket sig ind i smartphones hos andre ansatte på politigården i Århus og på politistationerne i Horsens og Randers.

Ifølge Hansen lyder forklaringen, at han skulle bruge billederne til et stort projekt han var blevet hyret til af koncern-IT i dansk politi. Projektet gik ud på at undersøge, om de ansattes mobiltelefoner og computere kommunikerede som de skulle med hinanden.

Et sådan projekt eksisterede slet ikke, og manden tog i stedet en-til-en backup af billederne, og sorterede derefter billeder og videoer fra, hvor kvinderne var nøgne. Derudover fik han også fingrene i blandt andet skattepapirer, bankoplysninger og kriminalsager..

Den endelige dom lyder på to års fængsel og 250 timers ulønnet samfundstjeneste. Derudover skal den tiltalte være under tilsyn af Kriminalforsorgen, og skal i sexologisk behandling hvis nødvendigt.

Den skyldige er en 43-årig mand med to børn.