Sådan booster du batteriet i din iPhone

29/11/22 13:00

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Alle iPhones er spækket med kraftfulde funktioner til at øge din batterilevetid.

Sørg for, at du har de bedste indstillinger – og begå ikke de almindelige iPhone-fejl, der tømmer batteri for strøm.

At lukke iPhone-apps konstant er spild af tid. Apple siger, at du ikke skal gøre det, medmindre en app er frosset. Det skriver The Sun.

"Når dine nyligt brugte apps vises, er apps ikke åbne, men de er i standbytilstand for at hjælpe dig med at navigere og multitaske," siger Apple.

En del af problemet er, at det er fristende at tro, at apps i din "karrusel" kører.

Men de er faktisk frosset af din iPhone, så de dræner ikke ressourcer, mens du laver andre ting. At skulle genstarte apps helt efter at være blevet swipet væk suger mere batterilevetid.

Også jo mere belastning du belaster dit batteri, jo hurtigere vil det nedbrydes over tid.

Og den app vil også tage længere tid at genstarte. Det er som at starte et tv fra standby i stedet for at få fjernsynet til at genstarte helt.

Se efter dårlige apps
Din iPhone har et indbygget værktøj, der lader dig afdække præcis, hvilke apps der dræner din batterilevetid.

Gå til Indstillinger > Batteri, og vent derefter på, at siden indlæses. Tryk derefter på indstillingen 'Sidste 10 dage', som afslører batteriforbrug for forskellige apps fra den sidste halvanden uge.

Hvis du scroller ned, kan du se de apps, der har brugt størstedelen af ​​din batterilevetid, i procentvis form.

Så hvis en app har 20 % ved siden af, betyder det, at den har brugt en femtedel af al batterilevetid, der er brugt i de sidste 10 dage. Du kan også skifte til at vise de anførte elementer efter aktivitet - og holde dem ordnet efter batteriforbrug.

Så hvis du har brugt meget lidt tid på en app, men den er højt på listen over brug, betyder det, at den er en batteridræber. Pas på apps, der bruger masser af batteri og opsamler masser af baggrundsbrugstid – de er særligt dårlige for din batterilevetid.

Brug 'Low Power Mode'
Lav strømtilstand slukker nogle strømkrævende funktioner på din telefon. Desværre kan det betyde, at nogle apps, værktøjer og funktioner på din telefon ikke længere fungerer - midlertidigt alligevel.

"Når Low Power Mode er aktiveret, vil din iPhone holde længere, før du skal oplade den, men nogle funktioner kan tage længere tid at opdatere eller fuldføre," forklarer Apple.

Hold din iPhone sikker
Det bedste råd er måske at beskytte dit iPhone-batteri mod skader i første omgang, for at maksimere dets levetid. Ekstreme temperaturer kan forårsage store problemer med dine smartphones – og Apples dyre iPhones er ingen undtagelse.

"Forhold med lav eller høj temperatur kan få enheden til at ændre sin adfærd," forklarer Apple.

"Brug af en iOS-enhed under meget varme forhold kan permanent forkorte batteriets levetid," lyder et Apple-supportindlæg.

Brug WiFi
Brug af internettet på en WiFi-forbindelse dræner din telefons batterilevetid. Men energiomkostningerne vokser endnu mere, når du surfer med mobildata. Så hvis du har mulighed for at bruge et WiFi-netværk, er det også værd at skifte til det. Det er også en dobbelt bonus, da WiFi ofte er hurtigere end mobildata.