Ejere af iPhones bør aldrig 'lukke' apps helt: Her er den særlige årsag

Foto: Privat
Foto: Privat
Mange tror, at de sparer strøm ved at lukke deres apps, men sådan forholder det sig faktisk ikke.

Mest læste i dag

Det er almindelig vane for mange at lukke deres apps, når de er færdige med at bruge dem

Men det viser sig, at du gør det rigtige ved at lade dem være, som de er.

Jep, selvom du måske antager at have så mange apps 'åbne' vil få din iPhone til at køre langsommere og dræne din batterilevetid hurtigere, så er det ikke tilfældet.

Og det er faktisk at lukke - og derefter genåbne - apps, der kan ramme dit batteri hårdt.

Det skriver LadBible.

Apple forklarer

Apple anbefaler kun at lukke apps, hvis de holder op med at fungere ordentligt – og ellers lade dem være i fred.

Apple forklarer: "Når dine nyligt brugte apps vises, er apps ikke åbne, men de er i standbytilstand for at hjælpe dig med at navigere og multitaske. Du bør kun tvinge en app til at lukke, hvis den ikke reagerer."

Den udbredte forestilling om, at færre apps betyder længere batterilevetid, kommer fra den misforståelse, at apps, der vises på 'karrusellen', rent faktisk kører.

Det gør de ikke. De er bare frosset, så de ikke optager nogen ekstra ressourcer fra enheden, mens du gør, hvad det ellers er, du laver.

Derfor er det skidt at lukke dem

Tech-journalisten John Gruber tilbød yderligere indsigt på bloggen Daring Fireball i, hvorfor det faktisk kan være dårligt for dit batteri at lukke apps.

"Apps i baggrunden er effektivt 'frosset', hvilket i høj grad begrænser, hvad de kan gøre i baggrunden, og frigør den RAM, de brugte. iOS er virkelig, rigtig god til dette. Den er så god til dette, at frigørelse af en frossen app optager langt mindre CPU (og energi) end at genstarte en app, der var blevet tvunget til at afslutte," forklarer eksperten og fortsætter:

"Ikke alene hjælper det ikke at tvinge dine apps til at lukke, det gør faktisk ondt. Din batterilevetid bliver værre, og det vil tage meget længere tid at skifte apps, hvis du tvinger til at afslutte apps i baggrunden."

Gruber forklarer desuden, at det er en forståelig antagelse, at en hurtig genåbning af en baggrundsapp betyder, at den bruger mere batteri og altså ikke er blevet frosset

"Men det er de. De bliver virkelig frosset, og den RAM, de bruger, bliver virkelig genvundet af systemet, og de "tør" virkelig op og kommer tilbage så hurtigt."

Anbefalet til dig