Vi bruger QR-koder til MitID og meget andet: Fald ikke for denne nye 'fidus'

Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er én ting, du skal passe på.

Mest læste i dag

QR-koder er overalt.

Du bruger dem, når du skal logge ind med MitID, og de dukker op overalt i bybilledet. De er smarte, hurtige og gør livet lettere, når de virker som de skal.

Dog er det værd at vide, at der bag flere af disse QR-koder gemmer sig svindlere, som er ude efter dine penge.

Sådan skriver Bnnvara.

Lad os slå én ting fast: En QR-kode er egentlig bare et link i forklædning. Selvom det virker smart, at man blot kan afløse en QR-kode i stedet for at trykke et link ind i sin browser, så skal man være påpasselig med, hvilke koder man aflæser.

Svindlere har nemlig fået øjnene op for, hvor lette de er at misbruge.

Dette skal du kigge efter

Først og fremmest bør du, hvis du modtager en QR-kode ud af det blå, ikke at aflæse den. Svindlere er blevet dygtige til at lave mails, der ser oprigtige ud, og derfor er det også let at hoppe i fælden.

Hvis du ser en QR-kode, som er sat op et mærkeligt sted, og som ikke har noget tydeligt formål, bør du også holde dig væk fra den.

Derudover er det en god tommelfingerregel aldrig at dele sine personlige oplysninger på hjemmesider, som en mystisk QR-kode har ført dig hen til.

Så ja, QR-koder kan være super smarte og gøre livet lettere, men i en tid, hvor online svindel er i høj kurs, er det vigtigt at tænke sig om en ekstra gang, før man scanner løs.

Vær skeptisk og brug din sunde fornuft.

Anbefalet til dig