Modeekspert forudser: 2023-modedillen bliver…

24/1/23 14:17

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Her er den modetrend folk har søgt mest på sidste år - og populariteten fortsætter.

“Jeg følger ikke mode - Jeg er mode” som Coco Chanel så fint sagde det. 

Modebranchen handler om enten at gå i front, eller følge med mens man stadig kan. Derfor handler det om at være klar, når de nye trends er på vej; om det er high-waist jeans, skulderpuder eller buffalo støvler.

Og nu har udregninger, baseret på populære søgninger på nettet, forudset hvad årets helt store trend bliver. Det skriver det britiske Metro.co.uk.

Ifølge Pinterest Predicts, et udregningssystem ejet at billede delings- og social media platformen, Pinterest, så kan man se hvilke nye modeidéer og temaer der kommer til at blive set overalt i gadebilledet.

Og de unges nye modedille for fremtiden er… fremtiden.

Blandt de yngre målgrupper i alderen 15-25, bedre kendt i daglige term “millennials” og “Gen Z”, så er det dystopisk fremtid og “steampunk”, en post-apokalyptisk fremtid der involverer maskiner og rust-lignende designs, der hitter blandt de unge.

Pinterest Predicts har udregnet at der fra september-2020 til september-2022 var en vækst på 3370 procent søgninger på “gamer girl look”, 225 procent vækst på “dystopian outfits”, og 70 procent på “cyber streetwear”.

Susie Halder,  Mode- og stylistekspert hos modemediet Vinted, mener at COVID-19 er en primær årsag bag:

“Under lockdown fokuserede folk på komfortabelt påklædning: hættetrøjer, sweatpants og strikhuer, og helst farvetigt til at holde humøret oppe. Med tiden som verdenen åbnede sig mere op igen, havde folk brug for det modsatte: mørkere, hårdere, koldere, og mere futuristisk (...) mode er en erklæring, og erklæringen efter COVID var, at folk ville vise sig frem”.

Så, hvis du går ned langs gågaden til efteråret, og ser en ungdom i noget der kunne ligner en påklædning fra “Star Wars”, “Dune” eller "Mad Max", ved du nu hvorfor.