Denne nye regel betyder, at du bliver nødt til at skifte din forrude regelmæssigt

Af: Lucas Andreas

|

22/06/2024

Trafikken
Foto: Shutterstock
Ny EU-lovgivning betyder, at forruden skal skiftes oftere

Mest læste i dag

Fra juli 2024 træder nye europæiske trafiksikkerhedsregler i kraft, der har til formål at højne sikkerheden på vejene. Disse bestemmelser kræver, at alle nye biler solgt i Den Europæiske Union skal være udstyret med obligatoriske standardsikkerhedsfunktioner. automatisk nødbremsesystem, vejbaneassistent samt det nye og heftigt kritiserede intelligent speed adaption (ISA) system.

De nye regler kan dog også betyde, at man skal skifte forruden noget oftere.

Det skriver lasemainedecastres

Den markante ændring i køretøjssikkerhed indebærer, at nogle nye biler vil være udstyret med mindst ét kamera, fastgjort til forruden og integreret i bilens sikkerhedssystemer. Denne forøgelse af tilknyttede teknologier betyder, at selv små påvirkninger, som en sten, kan medføre nødvendigheden af at udskifte hele forruden.

Carglass i Finland forklarer: "stenstød inden for kameraets synsfelt kræver udskiftning af forruden, uanset deres størrelse." Denne ændring vil have betydelige konsekvenser for reparation og udskiftning af forruder, idet kalibreringen af kameraer og sikkerhedssystemer bliver endnu mere afgørende for vedligeholdelsen.

Stenstød eller skader på forruden, især omkring kameraområdet, kan underminere kameraets effektivitet og føre til funktionsfejl i de tilknyttede sikkerhedssystemer. Derfor opfordres bilister til regelmæssigt at inspicere deres forruder for eventuelle stenslag eller brud.

I tilfælde af skader anbefales det at konsultere en professionel for en grundig vurdering. Efter udskiftning af forruden kræves yderligere omkalibrering af køretøjets sikkerhedssystemer for at sikre optimal funktion.

Denne implementering af nye europæiske trafiksikkerhedsregler kræver altså øget opmærksomhed på forruden for at opretholde funktionaliteten samt effektiviteten af de obligatoriske sikkerhedssystemer. Det er en foranstaltning med formål at forbedre trafiksikkerheden og sikre, at de indbyggede sikkerhedsfunktioner fungerer fejlfrit til gavn for alle på vejene.

Anbefalet til dig