Nye advarselstavler er sat op i trafikken: Her er årsagen til det

Trafikken
Foto: Fredensborg Kommune
Foto: Fredensborg Kommune
Nye advarselstavler er nu sat op i trafikken.

Lige nu læser andre også

Odderen har i mange år været uddød i Nordsjælland. Men nu er den tilbage og er set flere gange ved Nivå’en.

Altså lige i det område hvor Fredensborg Kommune har en vision om at skabe et stort område med vild natur - Nivå Engfjord - som skal styrke biodiversiteten.

Derfor gør kommunen nu en ekstra indsats for, at odderen kan leve godt og forhåbentlig også yngle ved Nivå’en.

Det skriver Fredensborg Kommune i en pressemeddelelse, hvor de tilmed viser en af de nye tavler, der er sat op i trafikken.

Her ses skiltet. Foto: Fredensborg Kommune

”Det er utroligt dejligt - men ikke tilfældigt - at odderen vælger at bosætte sig ved Nivå’en. For området er rigt på vandløb og varierede økosystemer, hvor odderen kan finde føde og bosteder. Det viser virkelig områdets store potentiale for at skabe ny vild natur for vores truede dyre- og plantearter”, siger Hanne Berg, formand for udvalget for Natur, Miljø og Bæredygtig Udvikling, og fortsætter:

”Udover at vi selvfølgelig skal passe rigtig godt på vores oddere – ikke mindst i trafikken - så skal vi derfor også fortsætte vores fantastiske naturprojekt Nivå Engfjord, hvor vi over en årrække arbejder på, at omdanne et område på 1000 hektar til vild natur”.

Odderen lever langs vandløbene og krydser over veje, hvor den ikke kan passere under. Trafikdrab er derfor en af de største trusler mod odderen og kostede desværre en odder livet ved Nivå’en i 2021. Derfor har kommunen nu opsat advarselsskilte ved fire trafikerede vejbroer for at gøre bilisterne opmærksomme på, at oddere kan krydse vejene. Derudover bliver der de kommende år etableret odderpassager under flere veje, så odderne kan passere under vejen, hvor der ikke er risiko for at den bliver påkørt.

Efter den døde odder blev fundet i 2021, er der i vinteren 2022/2023 og gentagne gange herefter fundet spor efter minimum én ny odder. Den er også blevet optaget på et vildtkamera i forbindelse med et forskningsprojekt på Københavns Universitet.

Anbefalet til dig