Vedtager ny lov: Elbilister SKAL køre med dette dyre mærke på bilen fra 1. juni

Trafikken
Foto: Shutterstock
Mærket er bestemt ikke gratis... og elbilisterne skal selv betale det.

Mest læste i dag

En ny lov er netop blevet vedtaget, og den betyder, at alle elbilister i Danmark fra den 1. juni skal 'pynte' deres køretøjer med et særligt mærke.

Dette tiltag er indført for at gøre det lettere for hele befolkningen at se, hvilke biler der kører på el.

Formålet, med at implementere dette mærke, er, at øge offentlighedens bevidsthed omkring elbiler, som ifølge statistikker er mere tilbøjelige til at bryde ud i brand end benzin- eller dieseldrevne køretøjer.

Ved at gøre det nemmere for borgerne at genkende elbiler, kan de aktivt vælge IKKE at parkere ved siden af en elbil. Derved mindsker de sandsynligheden for at 'ryge med i faldet', hvis en elbil på parkeringspladsen ved det lokale supermarked pludselig står i flammer.

Michael Ranslirpa, som er en førende ekspert fra Vej- og Skiltedirektoratet, er stor tilhænger af den nye lov:

"Det vil ikke kun øge sikkerheden, men også fremme en større bevidsthed om de særlige forholdsregler, der er nødvendige, når man færdes i nærheden af eller parkerer ved siden af en elbil."

Det bliver dyrt uanset hvad

Hvis du har en elbil, så skal du snart punge ud.

Det omtalte mærke koster nemlig 6.000 kroner - en udgift, der fuldt ud skal dækkes af køretøjets ejer, og som ikke er til at komme udenom.

Mærket bliver den 1. juni obligatorisk for lovlig kørsel på danske veje, og myndighederne har fastsat en bøde på 1.500 kroner for dem, der undlader at efterkomme kravet om mærkning.

Det vil sige, at du efter fire bøder lige så godt kunne have købt mærket. Netop også derfor gælder det for elbilister om at få fat i det, før de ender med at skulle betale i dyre domme.

Du kan se et billede af mærket herunder.

Foto: Shutterstock

Hvis du skulle være i tvivl, så er denne artikel vores bud på en aprilsnar. Fortsat rigtig god april.

Anbefalet til dig