Ikke en forsinket aprilsnar: Snart kan du køre gratis med DSB

03/04/2024

Nicolai O. Haugsted

Foto: Shutterstock
90-års jubilæet for landets første S-tog bliver fejret med manér.

Mest læste i dag

Når kalenderen siger lørdag, indbyder DSB til fest på skinnerne, idet S-togssystemet markerer sit 90-års jubilæum.

I anledning af denne milepæl får alle passagerer en unik mulighed for at rejse gratis med S-tog hele dagen - en gestus der fejrer næsten et århundrede med kollektiv trafik i hovedstadsområdet.

Det skriver DSB gennem en pressemeddelelse som Se og Hør har fået ind på kontoret.

Lørdagens passagerer vil ikke blot vil nyde godt af gratis transport, men også blive mødt af musikalske indslag på Københavns Hovedbanegård samt smagsprøver i form af gratis hindbærsnitter på stationerne i hovedstaden.

Flemming Jensen, direktøren for DSB, er spændt på at hylde denne særlige dag.

"Vi glæder os til at fejre fødselsdagen for en af verdens bedste bybaner, der på en hverdag kører 350.000 kunder af sted til arbejde, i skole, til fritidsaktiviteter - og til fest," deler han med offentligheden.

S-togsnettet, som spænder over 87 stationer fordelt på syv linjer, har spillet en afgørende rolle i hverdagens logistik for tusindvis af københavnere og omegns beboere. Nørreport Station holder rekorden som den mest benyttede station, med den travleste strækning løbende mellem sig og København H.

Så når lørdagen kommer, og DSB åbner dørene til en dag på skinner uden omkostninger, er det en invitation til at genopdage byens puls, udforske nye områder eller måske blot nyde en bekymringsfri tur gennem hovedstaden.

Anbefalet til dig