Snart sker det: Storebæltsbroen lukker for biler

Transport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Inden længe lukker betalingsbroen for biler, grundet vedligeholdelse

Mest læste i dag

I næste uge tages mandag og tirsdag nat i brug, for at arbejde på flere vedligeholdsopgaver på Storebæltsbroen. 

Og det indeholder montering af digitale tavler på øst- og vestbroen, inspektion af betonen på den 325.000 tons tunge ankerblok tættest på Fyn, samt inspektion af elektriske dele på broen. 

Arbejdet foregår om natten, hvor trafiktallene er lave. Dels generer det færrest muligt trafikanter, men det giver også mulighed for at skabe trafikfri – og arbejdssikre miljøer.

Og trafikken vil køre dobbeltrettet, for at skabe et trafikfrit område, så vedligeholdsarbejderne kan håndteres samtidig, sikkert og mere effektivt end i dagtimerne.

Hermed skabes der også plads til at løse flere opgaver samtidig, som ville kræve afspærringer af flere omgange, hvis de skulle foretages i dagtimerne med mere trafik. Samtidig giver det også en bedre sikkerhed for de medarbejdere, som udfører opgaver på broen.

Trafikrestriktioner

Trafikken vil køre dobbeltrettet to nætter i timerne kl. 19.00 til kl. 05.00: 

  • Mandag aften, den 27. marts og frem til tirsdag morgen, den 28. marts

  • Tirsdag aften, den 28. marts og frem til onsdag morgen, den 29. marts

Mens trafikken er omlagt, er hastighedsbegrænsningen 80 km/t, og overhaling er ikke tilladt.

Der kan opstå kort ventetid under omlægning til dobbeltrettet trafik, da broen lukkes helt for biltrafik i ca. 45 minutter, mens trafikken omlægges, henholdsvis kl. 19.00 og igen kl. 05.00.

Det er ikke muligt for særtransporter bredere end 3,3 meter eller større end broklasse 100 at passere Storebælt i perioden med dobbeltrettet trafik. Læs mere om muligheder for passage med særtransporter på Vejdirektoratets hjemmeside under Udskrift for særtransporter

Anbefalet til dig