14-årig dreng død i tragisk forlystelsesulykke

26/3/22 06:44

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
En 14-årig dreng er omkommet efter en ulykke ved en fritfalds-forlystelse.

Skræmmende videooptagelser viser det øjeblik, hvor en ung dreng falder i døden i en forlystelsespark. Kort efter dukkede en ambulance op, der kørte drengen på hospitalet.

Det er efterfølgende blevet bekræftet, at den 14-årige dreng afgik ved døden af sine kvæstelser. Det skriver Daily Star.

Politi og beredskab rykkede ud til en anmeldelse i ICON Park i Orland i Florida torsdag aften. Forlystelsen, som drengen faldt fra, er den højeste af sin slags i verden, oplyser parken på deres hjemmeside.

Om end det heldigvis ikke sker ofte, er det desværre ikke første gang, at forlystelsespark i USA har været involveret i en ulykke, der endte med dødelig udgang.

Sidste år blev den 47-årige Dawn Jankovic fundet bevidstløs ved siden af sin 17-årig søn i forlystelsen The Voyage, som har hjemsted i Holiday World & Splashin' Safari, der ligger i Santa Claus i Indiana.

Kvinden blev behandlet på stedet, og blev efterfølgende kørt til hospitalet af en ambulance. Her blev hun desværre erklæret død.

En obduktion afslørede efterfølgende, at dødsfaldet var forårsaget af en kombination af alvorlig indre blødning, den store kraft fra forlystelsen samt det, at en arterie var revet over.

"Det var bare en reaktion, som hendes krop havde fra at køre turen. Det havde intet at gøre med en funktionsfejl eller noget, hvad angår sikkerhed og den slags ting," sagde retsmedicineren.

"Det havde intet at gøre med selve forlystelsen, men det var dybest set bare kraften," tilføjede vedkommende.

Også i Australien har ulykker i forlystelsesparker ført til dødsfald. For fem år siden blev en gruppe voksne knust ihjel, da deres vogn kørte ind i en anden og væltede om på siden.

Ulykken medførte, at Kate Goodchild, Luke Dorsett, Roozbeh Araghi og Cindy Low mistede livet. To børn overlevede på mirakuløs vis den fatale hændelse, der skete i Dreamworld Australia i forlystelsen Thunder River Rapids.

Efter en fire år lang efterforskning, endte det med, at Ardent Leisure, der ejer forlystelsesparken, blev idømt en bøde på 2 millioner pund for den forfærdelige ulykke.