17-årige Lasse har boet 1,5 år på togbanerne: Du gætter aldrig, hvor mange kilometer han har kørt

Af: Lucas Andreas

|

04/03/2024

Genrefoto: Foto: Shutterstock
Genrefoto: Foto: Shutterstock
Han har tilbagelagt en utrolig distance.

Mest læste i dag

Fleksibilitet og mobilitet er blevet moderne, og vinder større indpas i arbejdslivet. På den front har 17-årige Lasse Stolley taget begreberne til nye højder ved at omdanne togskinnerne til både sit hjem og kontor.

Som en "digital nomade" har Lasse ingen fast adresse, men finder sit daglige hvilested på sæderne i togene, hvor han også udfolder sit virke som programmør.

Denne utraditionelle livsstil har bragt ham på en rejse, ikke kun gennem Tyskland, men også ind i en ny forståelse af frihed og fleksibilitet.

Ved at udnytte en Deutsche Bahns "Bahncard 100" har Stolley gjort hele Tyskland til sin legeplads, hvor han følger humør og vejr for dagen, når han beslutter sig for sin næste destination.

Det skriver Buisnessinsider.

Han trækkes især mod turistområder, hvor han også sørger for fysisk aktivitet gennem vandreture. Berlin, Frankfurt og München er blandt de byer, han ofte besøger, hver med sine unikke attraktioner og oplevelser.

Lasse, der har tilbagelagt imponerende 500.000 kilometer – svarende til tolv gange rundt om jorden – nyder godt af den ultimative frihed til dagligt at vælge sin destination, alt fra Alperne til storbyernes pulserende liv eller havets rolige brise. "Privatliv eksisterer slet ikke, når man bor på et tog," indrømmer han i et interview med Business Insider, men påpeger samtidigt de mange fordele, hans nomadiske livsstil har bragt ham.

Starten på Stolleys eventyr blev udløst af en aflyst uddannelse til it-specialist, hvilket førte ham til at forlade sit hjem i Fockbek, Slesvig-Holsten, og tage springet ud i et liv på skinnerne. Med sine ejendele pakket i en 36-liters rygsæk, herunder det uundværlige arbejdsudstyr som bærbar computer og støjreducerende hovedtelefoner, har Lasse omfavnet en minimalistisk tilværelse, der kræver nøje planlægning og tilpasning.

Udover de praktiske aspekter af livet på farten, såsom vask af tøj i hånden i DB-loungerne, adresserer Lasse også sikkerhedsudfordringerne ved at sove i nattogene og nødvendigheden af at være opmærksom på sit ejendele. Selvom han nyder støtten fra sine forældre og indtægten fra freelance programmeringsarbejde, håber han på forbedringer i sikkerheden ombord på togene, specielt i nattog gennem storbyområder.

Stolleys historie er ikke bare fortællingen om en teenager på eventyr; det er en påmindelse om, at frihed og arbejde kan tage mange former, og at teknologi og mobilitet tilbyder nye måder at tænke livet og arbejdet på.

Anbefalet til dig