26-årig kvinde anholdt og tiltalt for mord efter at have foretaget abort

10/4/22 15:51

Mathias Busekist

Foto: Star County Dept Of Corrections
En 26-årig kvinde i Texas er blevet anklaget for mord efter at have foretaget en abort.

Ifølge Brownsville Herald blev Lizelle Herrera blev anholdt torsdag og tiltalt for mord, efter at Herrera bevidst og forsætligt havde forårsaget sit barns død ved abort.

Valley Central skriver, at Herrera, som følge heraf, er blevet varetægtsfængslet i Starr County Jail.

Hun tilbageholdes mod kaution, der er sat til 3,5 millioner kroner.

Lizelles tiltalte kommer efter, at Texas vedtog nogle restriktive abortlove.

Foto: Star County Dept Of Corrections

Foto: Star County Dept Of Corrections

Senate Bill 8, bedre kendt som Texas Heartbeat Act, forbryder kvinder mod at få foretaget aborter efter seks ugers graviditet, hvor mange ikke engang er klar over, at de er gravide.

Abortloven har også medført, at borgere kan sagsøge klinikker, hvis de har begrundet mistanke for, at de udfører en abort.

Det har også medført, at tusindvis af kvinder har været tvunget til at rejse ud af Texas for at få foretaget en abort - hvis de har råd til det.

Aborthjælpsfonden La Frontera Fund valgte som følge af anholdelsen af Lizelle at samles uden for Starr County Jail, hvor Herrera sidder fængslet, for at protestere.

"Denne anholdelse er umenneskelig. Vi kræver Lizelle Herreras øjeblikkelige løsladelse," siger Rockie Gonzalez, stifter og bestyrelsesformand for Frontera, til Texas Public Radio.

"Hvad vi ved, er, at kriminaliseringen af menneskers valg af Texas, fjerner folks kontrol over deres egen krop og efterlader dem uden sikre muligheder, når de vælger ikke at blive forældre," forklarer hun efterfølgende.

Hun tilføjede, at lovgivningen i Texas havde størst indvirkning på "farvede befolkningsgrupper med lav indkomst".

I lyset af Texas Heartbeat Act stemte Oklahomas Repræsentanternes Hus for at forbyde alle aborter, medmindre aborten er nødvendig for at redde moderens liv.