Afslører: Dronningen giver Harry og Meghan uvurderlig gave

22/1/21 11:23

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Det unge par har fået en gave, der er noget ud over det sædvanlige.

Da prins Harry og hans hustru hertuginde Meghan flyttede ind i Frogmore Cottage, så fik de en helt særlig gave af dronning Elizabeth. 

Siden den blev opført i det herrens år 1801, har huset Frogmore Cottage - der ligger i Home Park i Windsor - været flittigt brugt. Det blev sidst renoveret i starten af 2019, da prins Harry og hertuginde Meghan ventede deres første barn - sønnen Archie. 

Da det parret flyttede ind i huset, fik de en helt særlig gave af prins Harrys farmor. Dronning Elizabeth fortalte dem, at de kunne vælge kunst fra kongehuset egen samling - den såkaldte The Royal Collection - til at dekorere deres nye hjem. 

Det var noget af et tilbud. The Royal Collection er nemlig ikke nogen ubetydelig kunstsamling. Det fortæller den britiske avis Express

Flere end en million kunstværker

The Royal Collection beskrives som en af verdens største private kunstsamling, der omfatter flere end en million stykker kunst. Kunsterne er heller ikke hvem som helst, oplyses det. Samlingen omfatter flere end 40 malerier af Canaletto, 550 tegninger af Leonardo Da Vinci og kunstværker lavet af Michelangelo.

En kilde fra Buckhinham Palace udtalte sig om flytningen til Frogmore Cottage. Det skete i et interview med det amerikanske magaisn Vanity Fair. Her fortalte kilden:

”Meghan og Harry har fået at vide, at de kan vælge kunst til Frogmore Cottage," sagde Vanity Fairs kilde - og tilføjer:

"De er blevet præsenteret for en liste over malerier, der vil være tilgængelige for dem, og de skal så beslutte sig for, hvad de vil have."

Hvad der er sket med kunstværkerne vides ikke. Parret er sidenhen flyttet ud af Frogmore Cottage og trukket sig tilbage fra rollen som "fremtrædende medlemmer af kongehuset". Nu residerer de i USA.