Alice har ikke børstet tænder i over 10 år: Sådan ser tænderne ud i dag

07/07/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Privat
I 10 år har Alice ikke børstet tænder. Her kan du se billeder af, hvordan tænderne ser ud i dag.

Mest læste i dag

Tandbørstning en gang om morgenen og en gang om aftenen er et minimumskrav for at holde dine tænder sunde, og i takt med, at man bliver ældre, bliver det hurtigt en naturlig del af rutinen.

Det kan komme som følge af, at mange forældre forsøger at skræmme deres børn med historier om rådne tænder, hvilket medfører, at man hurtigere forstår, at det er en nødvendighed.

Det sker dog af og til, at man falder i søvn uden at børste tænder, hvilket ikke betyder det helt store, så længe man fortsat er klar over, at det er vigtigt at have en finurlig tandhygiejne.

Men det er ikke tilfældet for Alice, som ikke har børstet tænder i mere end ti år.

Det skriver The Sun.

Smed tandbørsten ud

Hvis man ikke børster sine tænder, risikerer man at få huller i tænderne eller betændt tandkød, hvilket hurtigt kan blive dyrt at få fikset - for slet ikke at tale om den dårlige ånde.

Men Alice Kid har endnu kun haft et enkelt hul

"Jeg børster aldrig mine tænder. Det er en forfærdelig indrømmelse, da det er blandt de sociale tabuer, som man ikke taler om. Men sandheden er, at jeg ikke gider og ikke har gjort det i et årti," forklarer Alice, som efterfølgende tilføjer:

"Når jeg ser i spejlet, kan jeg se, at de er perfekte."

Foto: Privat

Hun fortæller herefter, at hun som barn kun børste tænder, når hun huskede det.

"Min tandlæge blev ved og ved og ved med at fortælle om vigtigen af at børste tænder, mens jeg havde bøjle på." 

"Det var måske derfor, jeg gjorde oprør."

"Da jeg fik min bøjle af som 13-årig, smed jeg tandbørsten ud," fortæller hun.

Tygger tyggegummi

Alice fortæller, at det eneste, hun bruger til at hjælpe sine tænder, er tyggegummi, hvorefter hun hævder, at hun aldrig har haft problemer med dårlig ånde.

Hun fortæller, at hun ikke drikker eller ryger, at hun spiser masser af grøntsager, samt at hun ikke drikker sodavand, hvilket ifølge hende selv er hemmeligheden bag hendes gode tænder.

Foto: Privat

"Jeg går til tandlæge en gang om året. Han spørger aldrig, om jeg børster tænder, så jeg afslører ikke min hemmelighed.

"Han brokker sig over, at jeg ikke bruger tandtråd, men så plejer han at fjerne den plak, der er ophobet. Men hvis han sagde, at jeg skulle børste mine tænder, ville jeg følge hans råd.

"Men lige nu siger alle bare, at mine tænder ser flotte og sunde ud, så hvorfor skulle jeg bruge tid og penge på at børste dem?," kommer det slutteligt fra Alice.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et spaophold til en værdi af 3.000 kroner

Anbefalet til dig