Annas baby fik pludselig 'mærkelige mærker' på kroppen - 9 uger senere fik hun 'den værste nyhed'

Af: Thea Andersen

|

18/08/2023

Udland
Foto: Anna Holland
Foto: Anna Holland
Anna Holland fik den værste nyhed, en mor kunne få.

Lige nu læser andre også

Francis Oldham, der blot var seks uger gammel, begyndte at få mærkelige mærker på sin krop.

Hans mor, Anna Holland, fortæller, at hendes søn sov meget, men hun mente, at det skyldtes hans alder, ifølge Liverpool Echo. Men da hun pludselig bemærkede, at han sov mere end normalt, tog hun ham til familiens læge, hvor han blev indlagt på hospitalet med høj feber.

Første tanke var, at han led af den alvorlige sygdom sepsis, men tests viste hurtigt, at han havde Akut myeloid leukæmi (AML), der er en akut livstruende form for blodkræft (leukæmi), hvor umodne blodceller (såkaldte myeloide forstadie-celler) vokser og deler sig uhæmmet inde i knoglemarven.

Det skriver Mirror.

Den hjerteskærende diagnose blev stillet den 9. august, da Francis blot var 15 uger gammel. Hans bedste chance for overlevelse er at gennemgå en knoglemarvstransplantation fra en donor, der er et 10/10-match med ham.

"Han var tilbage og frem til læger og hospitaler, fordi ingen havde nogen idé om, hvad der foregik. De troede ikke, det var kræft, fordi intet viste sig i hans blod på det tidspunkt," udtaler moren fra Walton og fortsætter:

"Han havde ingen andre symptomer, han fik bare mærker overalt på sin krop, på hans hoved og mave, og de ville dukke op og forsvinde igen. Det fortsatte i et stykke tid, vi ved ikke, om blå mærkerne havde noget med det at gøre, men vi antager, at de har. Vi var på ferie, og han sov en smule, men vi troede, det var varmen. Han var en nyfødt, så vi forventede ikke noget andet, og så var han fin igen."

"Men en uge før hans diagnose var han meget søvnig, og jeg vidste, at det ikke var rigtigt. Vi gik til lægen, og de sagde, at han havde høj feber og skulle på hospitalet, de mistænkte sepsis, men da han fik lumbalpunktur, så de mærkerne og testede hans blod," tilføjer Anna.

Kommer med opfordring

Hun opfordrer nu folk til at tage en test for at se, om de er en match for hendes søn - eller andre mennesker, der hurtigt har brug for en donor.

"Vær venlig at blive testet, du kunne være en match, hvis ikke for os, så for en anden. Det redder liv. Du tænker ikke over det, før du er der, men en lille procedure kan redde et liv."

I øjeblikket gennemgår Francis en 10-dags hård kemoterapi. Når det er færdigt, vil han få en anden omgang, hvorefter det forventes, at Francis kan gennemgå den livreddende knoglemarvstransplantation.

"Da vi fik diagnosen, var vi knuste. Men vi var glade for at have svar, for vi vidste ikke, hvad der var galt med ham. Det var den værste nyhed på det tidspunkt, men du kæmper videre, fordi han er en baby, han har brug for positivitet omkring sig, så du bliver nødt til at skjule dine følelser," siger hun og slutter:

"Men mødre har den instinkt, så hvis du tror, der er noget galt, skal du ikke stoppe, fortsæt med at presse på for at få svar. Du er ikke dum, hvis du gør det, bliv ved, indtil du ved det."

Anbefalet til dig