Bilejer blev tvunget til at skifte nummerplade: Kan du se, hvorfor den er stødende?

Foto: X
Foto: X
Nummerpladen 'OCT7TH' blev anset for at være stødende.

Mest læste i dag

Valg af en personlig nummerplade er noget, som flere bilister har det sjovt med.

Selvom du måske tror, at man frit kan vælge, hvad der skal stå på nummerpladen, så er der regler for, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er.

Én af de regler lyder på, at "din tekst må ikke virke stødende eller være til ulempe for nogen".

Den regel fik forleden en australsk bilejer i fedtefadet, og vedkommende blev tvunget til at skifte den efterfølgende.

Nummerpladen "OCT7TH", som bilejeren kørte rundt med, er nemlig ikke tilladt, fordi den er stødende, da den knyttet til en alvorlig dato i nyere historie.

Men det er der kun ganske få, der kan se ved første øjekast.

Kontroversen begyndte, da et billede af nummerpladen blev delt på sociale medier, hvilket udløste øjeblikkelig tumult på grund af dets henvisning til den 7. oktober, som er datoen for Hamas' angreb på Israel.

Angrebet resulterede i det tabet af 1.200 israelske liv og markerede starten på en konflikt, der siden har krævet næsten 30.000 palæstinensere livet.

Ifølge Yahoo News blev køretøjet, som er en hvid Ford Ranger ute, centrum for en stor undersøgelse fra myndighedernes side. Her blev det blandt andet undersøgt, hvordan nummerpladen var blevet godkendt.

Kort efter at vejminister, John Graham, var blevet bekendt med nummerpladen, valgte han at inddrage nummerpladen. Den hurtige reaktion sætter streg under alvoren af situationen.

Det er dog ikke det første gang i historien, at en nummerplade har vakt kontrovers for at være stødende.

Nedenfor kan du læse en artikel, der omhandler en anden episode, hvor en nummerplade kun blev anset for stødende, når den blev set gennem et bakspejl.

Anbefalet til dig