Brad Pitt skyder med skarpt mod Angelina Jolie: Kræver erstatning

07/06/2022

Mathias Busekist

Brad Pitt har beskyldt sin ekskone Angelina Jolie for bevidst at have påført ham skade.

Mest læste i dag

Tilbage i 2008 købte Brad og Angelina en andel i vinmarken hos Château Miraval, der ligger i Frankrig - nær landsbyen Correns i Var-departementet i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Parret blev skilt i 2019, hvilket Angelina Jolie begrundede med, at de havde "uforsonlige uoverensstemmelser".

I februar i år sagsøgte Pitt så Jolie for at sælge sin andel i vinhuset, idet han hævdede, at hun havde overtrådt en tidligere aftale om ikke at sælge deres andel, medmindre det var blevet snakket igennem.

I et nyt retsindlæg har Pitt hævdet, at Jolie bevidst "forsøgte at påføre ham skade" ved at sælge sin andel i Château Miraval uden at få hans samtykke.

Ifølge People.com, der har læst retsdokumenterne, der blev indgivet ved fredagens retsmøde i Los Angeles County Superior Court, hævder Pitts advokater, at Jolie havde planlagt at sælge sin andel i oktober til Tenute del Mondo, vinafdelingen i Stoli Group.

De hævdede, at Tenute del Mondo er "opsat på at tage kontrol over Miraval" og er "indirekte ejet og kontrolleret af Yuri Shefler, den russiske milliardær, som kontrollerer Stoli Group".

Pitts advokater hævder, at salget kan ende med at skade virksomhedens ry.

"Jolie underskrev salget i al hemmelighed, idet hun bevidst holdt Pitt i mørke og bevidst krænkede Pitts kontraktlige rettigheder," fremgår det af indberetningen.

Ifølge Pitt skyldte Jolie ham forkøbsret, hvilket betyder, at salget krænkede denne.

Pitts advokater hævder endvidere, at Shefler bruger "en skånselsløs forretningstaktik og tvivlsomme faglige forbindelser", hvilket "bringer det omdømme, som Pitt så omhyggeligt har opbygget, i fare".

"Jolie har forsøgt at tvinge Pitt ind i et partnerskab med en fremmed, og værre endnu, en fremmed med giftige associationer og intentioner," hævdes det i retsdokumenterne, hvorefter det hævdes, at Shelfer har iværksat en fjendtlig overtagelse til fordel for sin konkurrerende virksomhed.

Pitts team hævder, at vinhuset Miraval, som han har arbejdet meget med, er vokset til en af verdens mest anerkendte producenter af rosé-vin. Dette skulle være takket være hans indsats og hårde arbejde.

Han vil nu have salget af Angelina Jolies andel gjort ugyldigt, ligesom han kræver erstatning for det hele.

Beløbet vil blive fastsat som retssagen skrider frem.

Anbefalet til dig